Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

49. Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazanan Ayhan Geçgin, ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan aldı

2 Haziran’da yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 49. Orhan Kemal Roman Armağanı ödül töreni, bugün Cihangir semtindeki Orhan Kemal Müzesi’nde yapıldı. 2020 yılı Orhan Kemal Roman Armağanı’nı “Bir Dava” adlı eseriyle Ayhan Geçgin kazandı. Geçgin’e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen tören, müzede yapıldı ancak konuklar için yeterli sosyal mesafeli alan olmadığından içeriye kısıtlı sayıda kişi alındı. Daha sonra, müze önünde bir konuşma yapan İmamoğlu ödülü Ayhan Geçgin’e takdim etti. 

Orhan Kemal anısına verilen ödülün 50’nci yılı için özel hazırlıkları olacağını belirten İmamoğlu “Türk Edebiyatı’nın son yüz yılına damga vurmuş isimlerinden birisi de Orhan Kemal’dir. Gerçeklik kavramı çok önemli tam da bu noktada. Gerçeklik, toplumun olanın aynısını değil, eksikliklerini ve hatalarını yüzüne vurmak, aslında yüzleşmek anlamına da geliyor. Bu manada Orhan Kemal’i iyi analiz etmek çok değerli. Ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek ve yansıtabilmek de çok kıymetli. Tabii bu manada bize de görevler düşüyor. Şehrimizin kıymetli hemşerisini her daim anılabilir kılmak bizim için önemli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.