Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz adalet ararken sanık oldu: “Bir gün gerçek sorumluları karşımızda bulacağız”

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i (9) kaybeden Mısra Öz, kazaya ilişkin davanın üçüncü duruşmasının ardından paylaştığı bir tweet gerekçe gösterilerek mahkeme heyetine hakaretten yargılanıyor. Öz hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Çorlu Adliyesi’nde yapılacak.

Duruşma öncesi Medyascope’a konuşan Mısra Öz, “Korkum yok. Çünkü kaybedecek bir şeyim yok. Birilerinin bir şeyleri yüzlerine vurması gerektiğine inanıyorum. Bazen öfkemi kontrol edemiyorum, çok ciddi canım yanıyor, çok ciddi acılar çekiyoruz biz. Ne yazık ki üstü örtülemeyecek, bastırılamayacak duygularla içimden taşan tepkiler oluyor bunlar. Korkmuyorum” dedi.

“Tek başıma da kalsam bu davanın peşini bırakmayacağız”

Mısra Öz, adalet ararken sanık olduğunu hatırlatıp sözlerine şöyle devam etti: “Ben oğluma bir söz verdim, dokuz yaşında bir çocuğu toprağa koymak kolay değil. Geleceğimizi, hayallerimizi yok ettiler. Sebep olanlar, bir şekilde bir gün hesabını verecek. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız, üzerinden 10 yıl da geçse, tek başıma da kalsam biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Bir gün gerçek sorumluları karşımızda bulacağız, buna inanıyorum.”

Ne olmuştu?

Mısra Öz, oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i 8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında kaybetti. O gün bugündür adalet mücadelesi veriyor. Hakkında iki soruşturma ve bir dava açıldı ancak o, adaleti aramaya ve nihayetinde bulmaya kararlı. Öz, oğlunu kaybettikten sonra üç ev değiştirdi, işini bıraktı, oğlunun adını yaşatmak için Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği’ni açtı.

Daha önce Medyascope’un “Yirmi Beş” adlı belgeselinde konuşan Mısra Öz, “Çocuğumu kaybettim ve bir hastalıkla kaybetmedim, kader diyebilebileceğim bir olay yok. Unutmasınlar çünkü Arda gibi yedisi çocuk, 25 kişinin hayatını yok ettiler” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.