Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Model Amy Dorris, ABD Başkanı Donald Trump’ın 23 yıl önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti

The Guardian gazetesinin hazırladığı özel haber için konuşan eski model Amy Dorris, erkek arkadaşı Jason Binn ve Donald Trump ile katıldığı 1997 Amerikan Açık Tenis Turnuvası’nda Trump’ın kendisine VIP odasının tuvaletinde cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. O sıralar 24 yaşında olan Dorris, şu anki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı’ndan çekindiğinden dolayı konuyla ilgili uzun süre sessiz kaldığını söyledi. 

Eski iş insanı ve şu anki ABD Başkanı Donald Trump’ın 23 yıl önce kendisine karşı cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen eski model Amy Dorris, The Guardian’ın kendisiyle yaptığı özel röportajda iddia edilen saldırının detaylarını anlattı. O dönem sevgilisi olan Jason Binn ile 1997 Amerikan Açık Tenis Turnuvası’nı izlemeye giden Dorris, turnuvayı onlarla birlikte izleyen Binn’in yakın arkadaşı Trump’ın tuvalette üzerine yürüdüğünü ve vücudunun her yerine saldırdığını anlattı. Karşı koymaya çalıştığını ancak Trump’ın kendisini çok sıkı bir şekilde tutuğunu dile getiren eski model olayı şöyle aktardı: “Eliyle beni kavramıştı ve bundan kurtulamadım. Diliyle boğazıma doğru bir saldırıda bulundu. Ama onu dişlerimle ittim ve sanırım dilini incitmiş olabilirim.”

Dorris, röportaj sırasında Trump ile farklı zamanlardaki karşılaşmalarını da fotoğraflarla gösterdi. 

Dorris, 1997’de ABD Açık Tenis Turnuvası’nda Donald Trump’la birlikteyken. Eski model, saldırının arka plandaki bölme duvarın arkasında gerçekleştiğini iddia ediyor

Dorris’in iddiaları annesi ve New York’taki yakın bir arkadaşı tarafından da doğrulandı. Olaydan sonra eski model, bahsi geçen iki kişiyi hemen aradığını söyledi. Şu an 48 yaşında ikiz çocuk annesi olan Dorris, 2016’da ABD başkanlık seçimlerinden önce birtakım kadınların benzer suçlamaları yaptığı zamanda konuyu açmayı düşündüğünü ancak böyle bir durumun ailesine zarar vereceği endişesinden ötürü sessiz kaldığını söyledi. “13 yaşına gelmek üzere olan kızlarımdan kimsenin onlara istemedikleri bir şey yapmasına izin vermeyeceklerinden emin olmak istiyorum. Onlara bir rol model olmak istiyorum. Sessiz kalmadığımı, kabul edilemez bir harekette bulunan birine karşı çıktığımı kızlarımın görmesini istiyorum” diyen Dorris’in, bu hikayesini The Guardian ile on beş ay önce gizli bir şekilde paylaştığı ortaya çıktı. İlk başta hikayenin paylaşılmasına yönelik tereddütleri olan Dorris’in şimdi bu konuda bir adım atmaya hazır olduğu belirtildi. 

Amy Dorris’in Trump’ın cinsel saldırıda bulunduğuna dair iddiaları ABD Başkanı’nın avukatları tarafından yalanlandı. 1997 Açık Tenis Turnuvası’na erkek arkadaşı ile giden ve Trump ile birkaç gün aynı ortamda bulunan Dorris’in neden bu durumu erkek arkadaşına açıkça söylemediğini sorgulayan Trump’ın avukatları, Jason Binn’in eski kız arkadaşının Trump’ın yanında bulunmaktan dolayı rahatsız olduğuna dair bir şey hatırlamadığını söylediğini ileri sürdü. Buna karşılık Dorris, “olaydan sonra psikolojik bir baskı ve şok altında olduğunu ve bu yüzden durumu açıkça Binn’e anlatamadığını” söyledi. Bunun yanında haberde eski modelin eski erkek arkadaşına “[Trump] ile başa çıkamam. Bir şeyler yapmalısın” dediği belirtildi. Avukatlar, Trump ile aynı ortamda bulunduğu fotoğrafları paylaşan Dorris’in olaydan sonra maçı izlemek için neden hâlâ Trump’ın yanında oturduğunu da sorguladı ve iddianın siyasi motiflerinin olduğunu ileri sürdü. Jason Binn ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

Daha sonra Trump Kulesi’nde zengin iş insanı yeniden aynı ortamda denk gelen Dorris, öncesine göre daha kapalı giysiler giymesine rağmen Trump’ın hâlâ kendisiyle ilgilendiğini söyledi: “İstediği zaman istediğini yapacağına inanan tipik bir insan için erkek arkadaşımla beraber olmam bir şey değiştirmiyordu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.