Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş güvenliği talebiyle Ermenek’teki madenlerde faaliyeti durduran işçiler: “Yeni faciaların yaşanmaması için çalışmaları durdurduk”

Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi işçiler, bu sabah Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Cenne maden sahasında yer alan madenlerdeki faaliyeti durdurdu.

Madenciler, bugün saat 07.00’de, madenlerde işçi güvenliğinin sağlanması için, faaliyette olan ocaklarda üretimi durdurdu. Ocak girişlerinde aileleriyle birlikte bekleyen madenciler, girişleri kapattı.

Çalışmak için bu sabah Karaman Ermenek’teki madene gelen işçiler, işbaşı yapmadan servisleriyle geri döndü. İşçilerin ve ailelerinin madenin girişindeki bekleyişleri devam ediyor.

Maden işçileri ve aileleri Medyascope’a konuştu. İşçiler, “Yeni faciaların yaşanmaması için üretimi durdurduk” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.