Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Rutkay Aziz, Altın Koza Film Festivali’nde aldığı Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü TTB’ye adadı: “O kadar kirli bir süreçten geçiyoruz ki siz bu onuru benden çok daha fazla hak ediyorsunuz”

İstanbul Tabip Odası, Altın Koza Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görülen oyuncu Rutkay Aziz’in ödülünü Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) ithaf etmesi üzerine bir tören düzenledi.

“Hekimler Rutkay Aziz’le Buluşuyor” başlıklı törende İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Eker Ömeroğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve usta oyuncu Rutkay Aziz konuşma yaptı.

Prof. Dr. Sinan Adıyaman yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Birden bire bir haber medyaya yansıdı. Değerli sanatçı Rutkay Aziz kendisine verilen 27. Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü bizlere ithaf ettiğini söyledi. Türkiye’de bir onur, bir gurur bir mutluluk yayıldı. Herkes birbirine haber verdi. Sosyal medyada paylaşıldı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Onur verdiniz. Çok ihtiyacımız vardı bu dönemde. Tekrar tüm sağlık çalışanları adına sizi alkışlıyorum.”

Rutkay Aziz ise, “O kadar kirli bir süreçten geçiyoruz ki siz bu onuru benden çok daha fazla hak ediyorsunuz” dedi ve şöyle devam etti:

“Ve bir şeye daha inanıyorum ki: Öncelikle bir tiyatro sanatçısı olarak, toplumcu-gerçekçi bir tiyatro yaparak insanın yaşama sanatına katkı sağlamak gibi soylu bir görevimiz oldu. Ben her zaman için tiyatroyla, tıpla uğraşan arkadaşlarımı birleştiririm. Siz hekimler de, sağlık emekçileri de insanın yaşama sanatı için emek veren, kavga veren, bu soylu sanatın soylu birer insanlarısınız. Onun için biz olsak da olur, olmasak da olur. Ama eminim ki sağlık emekçileri var oldukları sürece bu memleketin, bu halkın, geleceğin can güvenliğiyle eşdeğerde olacaksınız. İyi ki varsınız.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgınla mücadelenin yönetilişine eleştiri olarak “Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz” eylemi başlatan TTB’yi hedef alarak birliğin derhal kapatılması gerektiğini söylemişti. Bahçeli’nin sözlerine sağlıkçılar, meslek örgütleri ve muhalefetten tepki gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.