Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: “Türkiye ve Yunanistan arasında diyaloğu destekliyoruz”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Yunanistan ile Türkiye arasındaki diyaloğu güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi. Yunanistan’a yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde Girit’teki askeri üsse giden Pompeo, Atina ve Ankara’nın bir an önce (istikşafi) görüşmelere geri dönmesini istediklerini kaydetti. Rusya’nın bölgede istikrarı bozduğunu söyleyen Pompeo, böyle bir ortamda NATO müttefikleri arasında işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Pompeo’yu Girit’teki evinde ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “tek taraflı” eylemlerinin Batılı değerlerle uyuşmadığını söyledi. Miçotakis, “Artık diplomasi zamanıdır” dedi.   

Pompeo Girit’teki Suda Körfezi Askeri Üssü’nü ziyaret eden ilk ABD Dışişleri Bakanı oldu. Amerikalı bakan, üs ziyareti ile ilgili olarak Twitter’dan “Mevkidaşım Nikos Dendias ile geçen yıl imzaladığımız Karşılıklı Askeri İşbirliği Anlaşması sayesinde, askeri ilişkilerimiz önemli ölçüde arttı. Güçlü NATO ittifakı bölgesel güvenliğe katkı yapmaya devam ediyor” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.