Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye ile Almanya karşı karşıya geldi, altı gollük maçta kazanan çıkmadı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün (7 Ekim) Almanya ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Köln kentindeki Rhein Energie Stadyumu’nda oynanan maçta Türkiye, Fortuna Düsseldorf forması giyen 26 yaşındaki Kenan Karaman‘ın son dakikada attığı gol ile mücadeleden 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. 

Altı gol var, kazanan yok

Altı gollük maçın ilk golü ev sahibi Almanya’dan geldi. İlk yarının son dakikasında Almanya, 27 yaşındaki Julian Draxler ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Ozan Tufan, ceza sahası dışından plase şutu filelerle buluşurken Türkiye, skoru 1-1’e getirdi. 49’uncu dakikada beraberliği yakalayan Türkiye, 58’inci dakikada Florian Neuhaus’ın attığı gol ile 2-1 geriye düştü. 67’nci dakikada Almanya defansının yaptığı hatayı, Alanyasporlu Efecan Karaca affetmedi ve skora yeniden eşitliği getirdi. Almanya 81’inci dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta Luca Waldschmidt ile tekrar öne geçti. Türkiye, 3-2 gerideyken 90+4’üncü dakikada geliştirdiği organize atak sonucunda, Kenan Karaman ile skoru 3-3’e getirdi ve mücadele beraberlikle tamamlandı. Bu skorla, Türkiye A Milli Takım, tarihinde ilk kez Almanya’ya rakip olduğu bir maçta üç gol atmayı başardı. 

A milli takımın ilk golü Ozan Tufan’dan geldi.

Şenol Güneş: ‘’Ozan Tufan üst düzey bir oyuncu’

Maç sonu basın açıklaması yapan Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş‘’Efecan’dan çok memnunum ama yeni bir oyuncu değil. Bizimle beraber olan, takım ruhunu bilen oyuncumuz. Adaptasyonunu sahaya yansıtan oyuncu da karşılığını alır. Ozan oynuyordu, iyiydi ama Efecan başarılı işler yaptı, olağanüstü çalıştı. Ben Ozan’ın çok daha üstüne koyacağını düşünüyorum, oynadıkça üzerine koyacak, yeter ki kendini yeterli görmesin. Oynadıkça açılan bir oyuncu. Ozan’ı gördük ki üst düzey bir oyuncu. Avrupa’da yerindeki oyuncuların 20 milyon, 30 milyon, 50 milyon, 100 milyon euro ettiği yerde, onların da ona göre oynaması lazım. Bu tip maçlar oyuncularımızı Avrupa vitrinine çıkaran maçlar olacaktır’’ dedi. 

Joachim Löw: “Türkiye’yi genel olarak iyi buldum’’ 

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw maç sonunda basın mensuplarına mücadeleyi değerlendirdi. Löw şöyle konuştu: “Türkiye’yi genel olarak iyi buldum. Türkiye iki-üç senede kendini çok geliştirdi, çok iyi bir milli takım olmuş. Birebirde etkili, teknik oyunculara sahipler, çok iyi buldum. Çok keyifli bir maçtı, altı gol izledik. Bizim açımızdan hayal kırıklığı oldu. Hep öne geçip, son saniyelerde gol yiyip berabere bitirmek bizim için üzücüydü.”

11 Ekim’de UEFA Uluslar B Ligi 3. grup maçında Rusya ile Moskova’da karşılaşacak olan Türkiye, daha sonra ise 14 Ekim’de Sırbistan ile İstanbul’da Türk Telekom Stadyumu’nda üç puan için mücadele edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.