Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu: “Sonuç federasyon yanlıları için hayal kırıklığı” – Doç. Dr. Sertaç Sonan ile söyleşi

KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin galibi UBP adayı Başbakan Ersin Tatar oldu. Tatar oyların yüzde 51,74’ünü, rakibi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise yüzde 48,26’sını aldı. Seçimden zaferle ayrılan Tatar, Ankara ile yakın ilişkisi bulunan bir siyasetçi. Akıncı ise Ankara’nın Kıbrıs siyasetine müdahale ettiğini belirtiyor ve bunu eleştiriyordu. Seçim sonucunu değerlendiren siyasetbilimci akademisyen Doç. Dr. Sertaç Sonan, bunun son 20 yıl içinde Türkiye’nin en fazla müdahil olduğu seçim olduğunu söylüyor ve sonucun Kıbrıs sorununun çözümünde federasyondan yana olanlar açısından hayal kırıklığı yarattığını vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.