Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs tedbirlerinden etkilenen esnaf sitem etti: “Kapalıyken bile vergi veriyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı”

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, tekel, kafe ve eğlence mekanlarında uygulanan kısıtlamalara esnaf tepkili. İstanbul’da Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Avcılar esnafı, bugün Kadıköy’de yaptıkları eylemde, “Esnaf destek bekliyor, batıyoruz!” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“Kapalı olduğumuz dönemde bile vergi almaya devam ediyorlar”

Esnaf derneklerinin basın açıklamasında, “Kapalı olduğumuz dönemlerde bile, ruhsatları bar statüsünde olduğu için dokuz aydır açılmayan işletmelerden tüm vergiler tahsil edilmeye devam ediliyor” denilirken hükümetin kafe, bar, tekel, restoran gibi işletmelere hiçbir şekilde destek vermediği belirtildi. 

“Kira yardımı, faizsiz kredi ve en az asgari ücret olmak üzere kısa çalışma ödeneği verilmesini talep ediyoruz”

Yapılan açıklamada, kısıtlamalar boyunca hükümetin, Avrupa’daki ülkelerdeki gibi esnafa yardımcı olmadığının altı çizilirken esnafın işsizliğe ve açlığa mahkûm edildiği dile getirildi. Hükümetin, esnafa acil destek vermesi gerektiğini belirten esnaf dernekleri, “Hükümetten kira yardımı, faizsiz kredi ve en az asgari ücret tutarında olmak üzere kısa çalışma ödeneği verilmesini talep ediyoruz” dedi. 

“Salgın kurallarına ve alınan önlemlere karşı değiliz”

Esnaf ve çalışanlar olarak koronavirüs salgınına karşı alınan hiçbir önleme karşı olmadıklarını belirten dernekler, “Esnafın artık ayakta kalacak gücü kalmamıştır” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler