Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 10. hafta: Diagne’nin dönüşü

Süper Lig’de 10. hafta dün akşam (30 Kasım) oynanan Kayserispor-Karagümrük ve Sivasspor-Göztepe maçları ile tamamlandı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin yer aldığı 10. hafta müsabakalarında, Beşiktaş, 15 sene sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 4-3 mağlup etti. Galatasaray’ın, 13 milyon euro ödeyip transfer ettiği Mbaye Diagne, Rizespor deplasmanında üç gol attı. 

2018-19 sezonunun devre arasında büyük beklentiler ile Galatasaray’a 13 milyon euro karşılığında transfer olan Diagne, taraftarların beklentisini neredeyse hiçbir zaman karşılayamadı. 2018-19 sezonu bittiğinde yeni sezona Belçika takımı Club Brugge ile devam eden 29 yaşındaki Senegalli, burada yaptığı hareketler ve istenilen performansı verememesi nedeniyle kadro dışı kaldı. 2020-21 sezonuna girerken kendi geleceği büyük bir muamma olan Diagne, Fatih Terim’in şans vermesiyle kadroya girdi. Yeni sezona yine durgun başlayan, yine istenileni yakalamayan Senegalli, Süper Lig’in 10. haftasında adeta saha içinde isyan etti. 

Her türlü eleştiriye cevap veren, istenmeyen kişi ilan edilen Diagne, Galatasaray’ın Rizespor deplasmanında hat-trick yapması ve gösterdiği iyi performansla herkesi susturdu. Maçı 4-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a yenilmesiyle ikinci sıraya yerleşti.  

Süper Ligde haftanın sonuçları: 

Ankaragücü 0-1 Trabzonspor

Gaziantep FK 2-2 Yeni Malatyaspor

Başakşehir 3-3 Denizlispor

Ç.Rizespor 0-4 Galatasaray

B.B. Erzurumspor 2-2 Antalyaspor

Alanyaspor 1-0 Konyaspor

Kasımpaşa 2-0 Gençlerbirliği

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş

Kayserispor 0-0 Karagümrük 

Sivasspor 0-1 Göztepe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.