Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 11. hafta: Geçilmeyen kale Altay Bayındır

Süper Lig’de 11. hafta maçları dün akşam (7 Aralık) oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçı ile tamamlandı. Rakibi ile 1-1 berabere kalan Karadeniz temsilcisi ligde 12. sırada bulunuyor. Galatasaray evinde Hatayspor’u konuk ettiği maçta 3-0 kazanırken geçen hafta derbide kaybeden Fenerbahçe, Denizlispor deplasmanında 2-0 galp geldi. Ligin çıkış yakalayan takımı olan Beşiktaş, Kasımpaşa‘yı 3-0 yenerek bu çıkışını sürdürdü. 

Geçit yok 

Fenerbahçe’nin 22 yaşındaki genç file bekçisi Altay Bayındır, geçen sene inişli çıkışlı geçen kariyerinde bu sene adeta yeniden doğmuş gibi oynuyor. Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe’nin Rizespor deplasmanında kritik kurtarışlar yapan genç file bekçisi takımına üç puan kazandırmada çok kritik rol oynadı. Süper Lig’in dördüncü haftasında Fenerbahçe, evinde Karagümrük’ü konuk ediyordu. Fenerbahçe, maçı 2-1 kazanmasına rağmen Altay Bayındır, kurtardığı penaltının yanında birçok golü önlerken takımının hanesine yeniden bir üç puan daha yazdırdı. 

Fenerbahçe, 11. haftada Denizlispor deplasmanına gittiğinde, ev sahibi takım, maç öncesinde ortamı gerginleştirecek bir paylaşımla derbiden sonra çıkış arayan Fenerbahçeli futbolcuların maça çok daha sıkı motive olmalarını sağladı. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler Papiss Cissé ile 9. dakikada 1-0 öne geçti. Gökhan Gönül-Caner Erkin klasiği olan, Caner Erkin’in ön direğe ortası ve Gökhan Gönül’ün kafa vuruşu ile konuk ekip durumu 2-0’a getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

Maçın 54. dakikada hakem Ali Palabıyık, Fenerbahçeli Serdar Aziz’e önce itirazdan sarı kart gösterdi, hemen ardından VAR’a giderek elle oynadığı gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı. 55. dakika topun başında Polonyalı Radosław Murawski, kalede Altay Bayındır vardı. Muraswski’nin penaltısını kurtaran genç file bekçisi, hemen ardından kalesine gelen zor topu da çıkarttı. Yeşil-siyahlılar, 10 kişi kalan Fenerbahçe’nin kalesine akın üstüne akın yaptı ancak her geldiklerinde Altay Bayındır’a takıldı. Genç kaleci, lider Alanyaspor’un üç puan kaybettiği haftada Fenerbahçe’ye üç puandan daha fazlasını kazandırdı. Altay Bayındır, kalesine gelen yedi şutun yedisini de kurtararak haftaya damga vuran isim oldu. Fenerbahçe kazanıp ligde Alanyaspor ve Galatasaray’la birlikte 23 puana sahip olurken Denizlispor, altı puanla 20. sırada yer aldı.  

Süper Lig’de 11. haftanın sonuçları şöyle: 

Beşiktaş 3-0 Kasımpaşa

Göztepe 1-1 Kayserispor

Gençlerbirliği 2-1 Alanyaspor 

Konyaspor 2-0 Büyükşehir Belediye Erzurumspor 

 Malatyaspor 1-1 Başakşehir

Galatasaray 3-0 Hatayspor 

Karagümrük 2-1 Çaykur Rizespor

Antalyaspor 1-0 MKE Ankaragücü 

Denizlispor 0-2 Fenerbahçe 

Trabzonspor 1-1 Demir Grup Sivasspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.