Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılbaşında oteller: Dört günlük paketler satılıyor, içeride alkol satışı serbest

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemleri açıklamıştı. Önlemler kapsamında 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’e kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu yeni kısıtlamaların ardından yılbaşı için plan yapan birçok kişi, otel rezervasyonlarını erteledi ya da iptal etmek zorunda kaldı. Medyascope, Türkiye’de turizmin yoğun olduğu şehirlerdeki oteller ile görüştü, yılbaşı kısıtlamalarından kimlerin muaf olduğunu, otellerin aldığı tedbirleri ve fiyatları öğrendi.

Bursa Uludağ

Türkiye’de önemli kış turizm merkezlerinden biri Bursa Uludağ. Uludağ’da henüz yeterince kar yağmadığı için otel işletmecileri hayli endişeli. Bir otel işletmecisi, otelde kalan insanların sokağa çıkma yasağından muaf olduğunu ve otellerinde alkol satışının devam edeceğini söyledi. Koronavirüs önlemlerini dikkate alarak programlarında sadece canlı müzik etkinliklerine yer vereceklerini belirten yetkili, yine tedbirler kapsamında açık büfe kahvaltılarını otel çalışanlarının servis edeceğini ve oturma düzeninin bu önlemlere göre düzenlendiğini anlattı.

Yeterince kar yağmaması durumunda Uludağ’daki tüm otellerin yılbaşında hizmet veremeyebileceğini söyleyen yetkili, kayak pistlerinin kullanıma kapalı olduğunu ve açılması için izin almaya çalıştıklarını belirtti.

Otel işletmecisi, iki yetişkin için 30 Aralık giriş ve 2 Ocak çıkışlı fiyatın 5 bin Türk Lirası olduğunu sözlerine ekledi.

Sakarya Sapanca

Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki otellerde ise alkol satışı konuma göre değişiyor. Sapanca Gölü’nün yanındaki otellerde alkol satılırken, merkezdeki otellerde alkol satışı yasak. Merkezdeki bir otel yetkilisi, “Alkol isterseniz yardımcı olabiliriz. İsterseniz dışarıdan kendiniz de getirebilirsiniz” dedi. Sapanca Gölü’ne yakın bir otelde ise yetkili, 31 Aralık giriş ve 4 Ocak çıkışlı yılbaşı paketinde çeşitli etkinliklerin bulunduğunu, alkol yasaklarının sadece marketler için geçerli olacağını ancak otelin barında alkol satılacağını söyledi. Salgın nedeniyle sabah kahvaltılarının odalara servis edileceğini belirten yetkili, iki yetişkinin konaklama fiyatının ise 3 bin 100 TL olduğunu ekledi.

Muğla Bodrum

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir otelin yetkilisiyle konuştuğumuzda, 30 Aralık giriş ve 2 Ocak çıkışlı çift kişilik konaklama fiyatının 4 bin 800 TL olduğunu öğrendik. Yetkili bu fiyatlara yılbaşı akşam yemeğinin, alkolün, canlı müziğin ve 1 Ocak sabahı kahvaltısının dahil olduğunu, kahvaltının odaya servis edileceğini söyledi. Otel müşterilerine alkol satışında bir kısıtlama olmadığını belirten yetkili, “Şu an koronavirüs önlemlerinde sadece spa hizmeti veremiyoruz. Ancak özel müşterilerimiz günde bir saat olmak kaydıyla spa hizmetinden faydalanabiliyor” dedi.

Bodrum’daki bir diğer otel ise standart rezervasyon yaptıklarını ve yılbaşı için özel bir etkinlikleri olmadığını söyledi. Sadece otel içinde alkol satışı yapılacağını anlatan yetkili, otel müşterilerine özel bir saatlik spa hizmetinin verildiğini, çift kişilik oda fiyatının 4 bin 655 TL olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.