Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adını İzmirliler’in koyduğu Uğur Mumcu vapuruna bindik: “Bir İzmirli olarak gurur duyuyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosuna kattığı iki yeni arabalı vapurun isimlerini halk oylamasıyla belirledi. Oylama sonucu vapurlara 1993 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu‘nun ve 2017 yılında İzmir Adalet Sarayı’na yapılan terör saldırısını canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin’in isimleri verildi.

Fethi Sekin arabalı vapurunun geçen aylarda hizmete girmesinin ardından, İstanbul’da inşası tamamlanan Uğur Mumcu vapuru da İzmir Körfezi’ne gelerek, 16 Aralık’ta ilk seferini yaptı. Medyascope’tan Şükran Şençekiçer ve Burak Tatari, vapurla İzmir Üçkuyular’dan Bostanlı’ya geçti, yolcularla ve kaptanla vapurun ismini konuştu.

Kamera: Burak Tatari / Kurgu: Sedat Elbasan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.