Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’den getirilen koronavirüs aşısını Ankara halkına sorduk: “Sağlık Bakanlığı onaylıyorsa aşıya güvenmek zorundayım”

Haber: Meryem Zelal Direkçi – Özgür Özdemir

Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği üç milyon doz koronavirüs aşısı bu sabah (30 Aralık) Ankara Esenboğa Havalimanı’na geldi. Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen aşılar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na (TİTCK) ait laboratuvarlarda en az iki hafta sürecek test aşamasından sonra ilk etapta sağlık çalışanlarına ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanmaya başlanacak. Medyascope, koronavirüs aşılarıyla ilgili son gelişmeleri Ankara’daki vatandaşlara sordu. 

Medyascope’a konuşan vatandaşların bir kısmı Çin’den getirilen aşıyı olmak istediklerini belirtirken bazıları ise aşı hakkında şüpheleri olduğunu söyledi. Salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, kısıtlamaların daha da sıkılaştırılması gerektiğini düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.