Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Volkswagen’in vedası ile Erdoğan Bayraktar’ın mesajına sansür

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Almanya merkezli Volkswagen firmasının Manisa’da açmayı planladığı otomobil fabrikasından vazgeçmesi ve Türkiye’de bu iş için kurulan şirketin resmi olarak tasfiye edilmesi ile Eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iktidardaki bazı kişileri hedef alan sosyal medya paylaşımı haberlerine basında yer verilmemesini eleştirdi.

“Volkswagen’in şirket kurması büyük haberse, şirketi kapattığı da haberdir.  Ama şirket kurulduğunu 3 Ekim 2019’da ilk sayfadan duyuran gazetelerden sadece Cumhuriyet, Volkswagen’in şirketi kapattığını ekonomi bölümünde, Dünya gazetesi ise internet sayfasında duyurdu. Şirketin tasfiye edildiğini bugün en geniş veren gazeteler Birgün ve Gazete Pencere oldu. Tahmin edersiniz ki, başta Sabah olmak üzere iktidar yanlısı medya şirketin kapandığı haberini okurlarına ve izleyicilerine duyurmadı. Bugün yayımlanan Sabah, Hürriyet, Milliyet, Akşam, Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinde Volkswagen’in şirketi tasfiye etmesiyle ilgili tek satır bile yoktu. Hatta internet sitelerinde bile kullanılmamıştı bu haber. İktidar yanlısı medya, Volkwagen’in Türkiye’den çekilme kararını okur ve izleyicilerinden gizledi” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.