Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Koronavirüs aşısı perşembe veya cuma günü yapılmaya başlanacak”

2021 yılının ilk kabine toplantısı bugün (11 Ocak) yapıldı. Saat 15.00’te başlayan ve yaklaşık dört saat süren toplantının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut kısıtlamaların ne zaman gevşetileceğine dair bir tarih belirtmezken Çin’den getirilen koronavirüs aşısının ise bu hafta sonundan önce uygulanmaya başlayacağını söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Koronavirüs aşısı, hafta sonundan önce yapılmaya başlanacak

Çin’den getirilen Sinovac aşısının ne zaman uygulanmaya başlayacağına dair bilgi veren Erdoğan, ilk etapta üç milyon doz aşının getirildiğini hatırlatarak, “Gelinen aşamada salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Türkiye, dünya üzerindeki bütün aşı çalışmalarını takip etmektedir. Ülkemize gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçecektir. Perşembe veya cuma kampanyamız başlamış olacaktır” diye konuştu.

“Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız”

Salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerin ne zaman gevşetileceğine dair net bir tarih belirtmeyen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür şekilde geriletmeyi başardık. Bu kazanımları korumak ve daha ileri taşımak için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Salgın tedbirlerinin, faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan vatandaşlarda yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle daha önce yaptığımız gibi kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız.”

“Sözde genel başkanı, CHP seçmenlerinin sağduyusuna havale ediyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdarığlu’nun kendisi için kullandığı “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Siyasi ve sosyal huzur kaçırma denemeleri var. Bunlar vesayetin etkisinin kırılıp milli iradenin güçlenmesine gösterilen tepkilerdir. Bu devrimi içine sindiremeyenler sancılarını farklı yollarla dışarı vuruyor. Teröriste terörist demekten aciz bu sözde genel başkanı, öncelikle CHP seçmenlerinin sağduyusuna sonra da aziz milletimizin irfanına havale ediyoruz” diyerek cevap verdi.

“Yüz yılda bir görülecek büyüklükte bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıyayız”

Son dönemde giderek artan kuraklık tehdidine de değinen Erdoğan, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Mevsim normallerinin çok altına inen yağışlar ülkemizi ciddi bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bıraktı. Barajların bir kısmında suların tamamen boşaldığı, büyük bir kısmının ise oldukça azaldığı bir dönemdeyiz. Yüz yılda bir görülecek böylesine büyük bir kuraklık tehdidi karşısında tedbir almamız gerekiyor. Her alanda tasarrufu esas alan bir anlayışla hareket etmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizdeki suyun üçte ikisinden fazlası tarımda kullanılıyor. Bunun için sulama tesislerin inşasına hız veriyoruz. Yeraltı barajlarına da başlamış vaziyetteyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.