Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derbiye doğru: Beşiktaş-Galatasaray

Süper Lig’in 19. haftasında sezonun en heyecanlı maçlarından biri olan Beşiktaş-Galatasaray derbisi oynanacak. 2021 yılının ilk derbisi, 17 Ocak Pazar günü, saat 19.00’da başlayacak. Vodafone Park Stadı’nda oynanacak maçı, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

İstatistikler

İki takım ilk olarak İstanbul Futbol Ligi mücadelesinde karşı karşıya geldi. 22 Ağustos 1924’fe Taksim Stadyumu’nda oynanan ilk maçı Beşiktaş, 2-0 kazandı. Şu ana kadar 347 kez karşılaşan iki ekip, pazar günü 348. randevularına çıkacak. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 347 maçın 122’sini Galatasaray, 111’ini Beşiktaş kazanırken 114 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Koronavirüs nedeniyle derbi yine seyircisiz

Koronavirüs, Türkiye’ye ilk girdiğinde ligler bir süre seyircisiz bir şekilde devam ettikten sonra, müsabakalara ara verilmişti. Süper Lig’e ara verilmeden önce, 15 Mart 2020 tarihinde Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaşan iki ekip golsüz berabere kalırken bu maç tarihe koronavirüs gölgesinde seyircisiz oynanan ilk derbi olarak geçmişti.  

Eksikler

Lider Beşiktaş’ta kart cezalısı olan Welinton dışında bir eksik bulunmuyor. Sergen Yalçın ve öğrencilerinin, liderliği sürdürmek için tek hedefi üç puan. Beşiktaş, Vodafone Park’ta konuk edeceği Galatasaray’ı, 2019-2020 sezonunda yine aynı statta Umut Nayir’in golü ile 1-0 yenmişti.

Galatasaray’da Kolombiyalı forvet Radamel Falcao ve Omar Elabdellaoui’nin dışında bir eksik yok. Sakatlıktan dönen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera da takımla antrenmanlara başladı. 

33 puanla, lider Beşiktaş’ın iki puan arkasında bulunan Galatasaray’da, zirveden uzaklaşmamak için tek hedef üç puan.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.