Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir: “İçişleri Bakanlığı, partimizin kuruluş dilekçesini almamak için bizi iki yıldır oyalıyor”

2018 yılından beri devam eden partileşme sürecini tamamlayan İnsan ve Özgürlük Partisi’nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı tarafından iki yıldır kabul edilmiyor. İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, İçişleri Bakanlığı ile yaşadıkları sorunu Medyascope’a anlattı.

2018 yılından beri devam eden partileşme sürecini tamamlayan İnsan ve Özgürlük Partisi’nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yine kabul edilmezken partinin Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, iki yıldır oyalandıklarını ve anayasal hakları olan “parti kurma ve dilekçe verme” haklarının ihlal edildiğini söyledi.

Bir süredir başkent Ankara’da partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na teslim etmeye çalışan Bozdemir, haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, yaşadıkları sorun konusunda en büyük sorumluluğun ana muhalefet partisinde olduğunu söyledi.

Bozdemir, önce 2018 yılında önce başvurduklarını, daha sonra başvurularının kabul edilmeyip kendilerine başvurunun posta üzerinden yapılması istendiğini, posta ile yaptıkları başvuru için de kendilerine “alındı belgesi” verilmediğini belirterek, “Yani bizi üç yıldır oyalıyorlar. Son olarak bakanlıktan noter aracılığı ile gönderdiğimiz ihtara verilen cevapta da belgeleri Ankara’ya gelip elden teslim etmemiz istendi. Yine geldik ancak dört gündür başvuru belgelerini almıyorlar. Anayasal hakkımız olan parti kurma ve dilekçe verme hakkımız ihlal ediliyor” dedi. 

Bakanlığın kendilerine, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini söylediğini anlatan Bozdemir, “Yargıtay’a gittik, bize böyle bir dosyanın gelmediğini söylediler. Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Alındı belgesi almadığımız için teşkilatlanma çalışmalarını yapamıyoruz. Maalesef bu iktidarı eleştiren herkes topun ağzına giriyor. Biz bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Bozdemir, daha önce de dilekçelerinin hiçbir gerekçe sunulmadan alınmadığını, bu hafta İçişleri Bakanlığı ile noter aracılığı ile yaptıkları görüşmeden sonra bakanlıktan kendilerine gönderilen bir yazı üzerine yeniden dilekçelerini vermek için İçişleri Bakanlığı’na gittiklerini belirtti: “Bugün de hiçbir gerekçe sunmadan başvurumuzu almadılar. Bizi gözaltına almak için gelen polis ekibi bile hangi gerekçe ile gözaltına alacağını şaşırdı. Avukatlarımızın gelip çeşitli görüşmeler yapmasıyla bakanlıktan ayrıldık. Yarın yine dilekçemizi vermek için gideceğiz. Başvurumuz kabul edilene kadar Ankara’dan ayrılmayacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.