Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ücretsiz izne çıkarılan Migros depo çalışanları, Ataşehir Migros’ta kasa kilitleme eylemi yaptı: “Depoda insandan çok fare var, siz bilmediğiniz için rahatlıkla alışveriş yapıyorsunuz”

Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, İstanbul Ataşehir’deki Migros mağazasında kasa kilitleme eylemi yaptı.

2020’nin son günlerinde ücretsiz izne çıkarılan DGD-SEN üyesi Migros depo çalışanları, Şekerpınar’daki depo önünde sürdürdükleri eylemlerini burasıyla sınırlı tutmuyor. Geçen hafta Migros’un İstanbul Caddebostan mağazasında kasa kilitleme eylemi yapan işçiler, bugün de Migros’un İstanbul Ataşehir mağazasında eylemdeydi. Mağazadan aldıkları ürünleri kasadan geçirdikten sonra almaktan vazgeçen Migros çalışanları, marketin işleyişini yavaşlattı.

Market çalışanlarına ve müşterilere de seslenen işçiler, “Sendikaya üye olduk diye ücretsiz izne gönderildik. Depolarda yüzlerce koronavirüs vakası var” dedi. Ücretsiz izne çıkarılan bir işçi, “Markete baktığınız zaman insanın iştahı açılıyor. Her şey güzel, her şey temiz. Ama depolara gittiğinizde her şey pislik içinde” diye konuştu.

Sendikaya üye olduğu gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan bir kadın çalışan, “Şartlarımız düzelmesi için sendikaya üye olduk. Bizi ücretsiz izne çıkardılar. 1.168 lira ile nasıl geçinelim?” diye sordu.

Marketten sloganlarla ayrılan eylemci işçiler, kapı önünde açıklama yaptı. Migros çalışanları, “Depoda fareler insanlardan çok. Siz depoyu bilmediğiniz için rahatlıkla alışveriş yapıyorsunuz” diyerek depolardaki koşullara dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.