Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda koronavirüs temaslı işçiler çalıştırılmaya devam ediyor – DGD-SEN: “Hastanede 52 pozitif vaka tespit ettik, işveren 14 kişi diyor”

DGD-SEN, Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda koronavirüs vakaları çıkmasına rağmen, temaslı işçilerin hepsinin çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN), süpermarket zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda 21 Aralık sabahı işçilere koronavirüs testi yapıldığını, en az 80 işçinin test sonucunun pozitif çıktığını ve akşam vardiyasında çalışanlara test yapılmadığını Medyascope’a açıklamıştı.

Konuyla ilgili bugün yeniden görüştüğümüz DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar, “Depoda yaklaşık 650 kişi çalışıyor. Pazartesi sabahı özel bir hastane tarafından yapılan testlerde 80’e yakın işçinin koronavirüs pozitif olduğunu tespit ettik. Doktorlar sürüntü sonuçlarının yüzde 50 hatalı olabileceğini belirterek, testi pozitif çıkan işçileri hastaneye yönlendirdi” dedi.

Hastaneye giden işçilerden 52’sinin oradaki test sonuçlarının da pozitif çıktığını belirten Acar, “İşveren depodaki işçilere 14 kişinin pozitif olduğunu söylüyor. Oysa biz hastaneye giden 52 işçinin pozitif olduğunu öğrendik. Firmadan resmi bir açıklama yapılmıyor. Temaslı işçiler çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

Depoda bir önlem alınmadığını belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kişi bile pozitif çıksa önlem almaları gerekirken, işveren önlem almıyor. Pazartesiden önce işçilere mesai saatlerinde iki maske verilirken şu anda dört maske veriliyor. Önlem olarak tek yaptıkları bu. Hijyen sağlanmış değil. İşçiler yine bir arada, sosyal mesafe sağlanmadan çalışıyorlar. Molalarda, küçük bir yemekhanede yan yana geliyorlar. Tuvaletlerde temizlik yapılmıyor. Aynı servisi kullanıyorlar.”

Salgının kontrolden çıktığını vurgulayan Acar, “Depo acilen iki hafta karantinaya alınmalı ve işçilere ücretli izin verilmeli” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.