Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs aşısı olanlar anlatıyor: “Sinovac aşısının güvenliği konusunda şüphe duymadım, bundan sonraki süreç için umutluyum”

Çin’den sipariş edilen Sinovac aşıları, 14 Ocak Perşembe günü sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlamıştı. Ardından, sağlık çalışanlarından sonra “en yüksek risk grubunda” sayılan ileri yaşlardaki vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, Türkiye’de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı bugün (29 Ocak) itibariyle 1 milyon 790 bini aştı. Koronavirüs aşısı olan sağlık çalışanları, yaşadıkları tecrübeyi Medyascope’a anlattı.

İstanbul Eczacı Odası’nda görsel yönetmen olarak çalışan Necati Henden (29), aşı vurulan sağlık çalışanları arasında. Geçen hafta perşembe günü (21 Ocak) aşı olduğunu belirten Henden, “Çin’den gelen Sinovac aşısının güvenliği konusunda şüphe duymadım” dedi. 

Aşı olduktan bir süre sonra halsizlik hissettiğini belirten Henden, “Aşının vurulduğu an bir yan etki hissetmedim. Kolumda kızarıklık veya benzer bir durum yaşamadım. Aşının üzerinden iki-üç saat geçtikten sonra halsizlik başladı. Ertesi sabah ise çok yorgun uyandım. Aşının vücudumu yorduğunu düşünüyorum. Üç gün halsizlik devam etti. İşyerimdeki arkadaşlarım da halsizlik yaşadı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.