Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maçta kazanan Trabzonspor

Süper Lig’de 22. haftanın sonucu merakla beklenen maçında kazanan Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, 1-0 geriye düştükleri mücadelede, Beşiktaş’ı 2-1 yenerek liderlikten etti. Siyah-beyazlılarda Dorukhan Toköz, 77. dakikada kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Beşiktaş, liderlik koltuğunu Fenerbahçe’ye devrederek, 44 puanla ikinci sıraya geriledi. Trabzonspor ise 36 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. 

Konuk Trabzonspor maça zorunlu bir oyuncu değişikliğiyle başladı. Abdülkadir Parmak, sakatlanarak yerini Lewis Baker’a bıraktı. Mücadelenin 15. dakikasında sakatlananan Beşiktaş’ın sol beki Rıdvan Yılmaz’ın yerine Fabrice N’Sakala oyuna girdi.  

Temposu yüksek geçen maçta Trabzonspor, Baker ile gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan İngiliz futbolcu, Ersin Destanoğlu’nu geçemedi. 

Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Rachid Ghezzal’ın ortasında, Cyle Larin kafa vuruşu yaptı, Larin’in kafa vuruşu, kaleci Uğurcan Çakır’a takıldı. 

Beşiktaş, 29. dakikada sol kanattan N’Sakala ile geldi. N’Sakala’nın yaptığı ortaya yükselen Vincent Aboubakar, düzgün bir kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. 

Beşiktaş, 35. dakikada Larin’le, farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Rosier’nin sağ kanattan yerden arka direğe kestiği ortada, Kanadalı golcü, Uğurcan’ı geçemedi. 

Trabzonspor, beraberlik golünü 44. dakikada buldu. Anthony Nwakaeme’nin şutunda, ilk önce Vida sonra Montero’ya çarpan top, ağlarla buluştu. 

Nefes nefese geçen ilk yarıda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. 

İkinci yarının başlamasıyla birlikte, Trabzonspor atakları üst üste geldi ancak galibiyet golünü arayan bordo-mavililer kaleci Ersin’i geçemedi. 

60. dakikada Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Atiba Hutchinson’ın arka direkte boş kaleye, zor bir pozisyonda vurduğu kafa vuruşu dışarı gitti. 

Trabzonspor, 63. dakikada Vitor Hugo ile öne geçti. Nwakaeme’nin sol kanattan içeriye çevirdiği topta, Vitor Hugo gelişine düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. 

Geri düşen Beşiktaş, üst üste ataklar geliştirse de Uğurcan, kalesinde devleşerek gole izin vermedi. 

77. dakikada Dorukhan Toköz, yaptığı sert  müdahale sonucu kırmızı kart görerek siyah-beyazlıları on kişi bıraktı.  

Beşiktaş, gol için yüklense de Uğurcan, kalesinde gole geçit vermedi. Başka gol olmayınca Trabzonspor, 1-0 geri düştüğü maçı 2-1 kazanarak puanını 36’ya yükseltti. Haftaya lider giren Beşiktaş ise koltuğunu Fenerbahçe’ye devretti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.