Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ara transfer dönemi sona erdi: Transferin son gününde yaşananlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun daha önce aldığı karara göre, 5 Ocak’ta başlayan ikinci transfer ve tescil dönemi 1 Şubat’ta tamamlandı. Transferin son gününde Süper Lig kulüpleri tarafından yapılan transferleri Medyascope sizin için derledi.

Fenerbahçe

Süper Lig’de sezonun ilk yarısını lider bitiren Fenerbahçe, transfere de hızlı başladı. İlk olarak 23 yaşındaki Macar futbolcu Attila Szalai’yi kadrosuna katan sarı-lacivertliler, daha sonra adı sık sık kulüple anılan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, “gerçekleşmesi zor bir rüya” dediği, dünya yıldızı Mesut Özil ile transfere devam etti. İngiltere Championship takımlarından Queens Park Rangers’tan Bright Osayi-Samuel’i de renklerine bağlayan Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile yine bir transfer savaşına girdi. Başakşehir’de forma giyen İrfan Can Kahveci için transferde yarışan iki ezeli takımdan galip çıkan, Fenerbahçe oldu.

Beşiktaş 

Süper Lig’in ilk yarısını lider götüren fakat son maçta evinde Trabzonspor’a yenilen Beşiktaş, liderliği ezeli rakibi Fenerbahçe’ye devretmişti. Ara transfer döneminde hareketlilik yaşamayan Beşiktaş’ın en önemli transferi ise görüşmelere başladıklarını bildirdikleri Cenk Tosun oldu. Beşiktaş, Premier League ekibi Everton’dan sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağladığı Tosun’u, “Tosun Paşa yuvaya dönüyor” diyerek duyurdu. 

https://twitter.com/Besiktas/status/1355988651822493701?s=20

İngiltere’den özel bir uçakla Atatürk Havalimanı’na gelen deneyimli futbolcu, üç yıl sonra Beşiktaş’a döndüğü için mutluluğunu dile getirdi ve “Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Gaziantepspor’dan Beşiktaş’a geldiğimde duyduğum heyecanın aynısını yaşıyorum. Dört gözle takım arkadaşlarımla buluşup, bu şanlı formayı yine terletmek için sabırsızlanıyorum. Yuvama, evime döndüm sonuçta. Ben çok heyecanlıyım ve taraftarlar da heyecanlı olsun. Kuşkuları olmasın, her zaman sahada yüzde yüzümü vereceğimin sözünü veriyorum” dedi.

Galatasaray

Üç büyüklerden Galatasaray da, ara transfer dönemini hızlı geçirenlerden. Mbaye Diagne’yi İngiltere ekiplerinden West Bromwich’e kiralayan Galatasaray, Mısır’ın Zamalek takımından Mostafa Mohamed’i, Monaco’dan Henry Onyekuru’yu ve Brentford’dan Halil Dervişoğlu’nu kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılı kulüp, , transferin son saatlerinde ise 27 yaşındaki sağ bek DeAndre Yedlin’i Newcastle’dan 2,5 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1356295142412587008?s=20

Galatasaray’ın son transferi ise Benfica’dan 1,5 yıllığına kiraladığı Portekizli genç yıldız Gedson Fernandes oldu. Transfer görüşmelerine başlandığını KAP’a bildirdiği Gedson Fernandes’in koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Galatasaray yönetimi, Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans uçak talep etti. Londra’dan İstanbul’a gelen 22 yaşındaki futbolcuyu taşıyan uçak piste indiğinde Fernandes sözleşmeyi imzaladı ve kendisini bekleyen ambulans eşliğinde götürüldü. Portekizli futbolcunun karantina sürecinin ardından takıma katılması bekleniyor.

Aytemiz Alanyaspor

Süper ligin güçlü ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor da ara transfer dönemini boş geçmedi. Bakasetas’ı Trabzonspor’a göndermelerinin ardından, Eibar’dan Damian Kadzior’u sezon sonuna kadar kiraladıklarını duyuran turuncu-yeşilliler, Konyaspor’dan Serkan Kırıntılı’yı, Menemenspor’dan Furkan Bayır’ı, Sarıyer’den Muhammed Arda Uzun’u ve Ksar Nouakchott’tan da El Mami Tetah’ı kadrosuna kattıklarını açıkladı. 

Trabzonspor

İlk yarının son maçında Beşiktaş’ı 2-1 yenerek, ligin ilk yarısını beşinci sırada tamamlayan Trabzonspor ara transfer döneminde Aytemiz Alanyaspor’dan Anastasios Bakasetas’ı ve Gençlerbirliği’nden Berat Özdemir’i kadrosuna kattı. Wolfsburg’tan Yunus Mallı’yı da bordo-mavili renklere bağladığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Trabzonspor, Mallı’ya “Hoş geldin evlat!” dedi.

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1355969128918618119?s=20

Fatih Karagümrük

Süper Lig’in gözde ekiplerinden Fatih Karagümrük de transfer döneminde kadrosunu güçlendiren takımlar arasında yer aldı. Kırmızı-siyahlı ekip, Rosenborg’tan Vegar Eggen Hedenstad’ı, Trabzonspor’dan Gaston Campi’yi, Fenerbahçe’den Serhat Ahmetoğlu ve Kemal Ademi’yi, Beşiktaş’tan Jeremain Lens’i, SPAL’den Lucas Castro’yu, Boluspor’dan Yavuz Aygün’ü, Emre Çolak’ı ve İtalyan futbolcular Fabio Borini ile Andrea Bertolacci’yi kadrosuna kattı.

Kasımpaşa

Kasımpaşa ise Çin Süper Ligi ekiplerinden Guangzhou takımının formasını giyen Sırp defans oyuncusu Dusko Tosic’i ve Louisville City’de forma giyen Arda Bulut’u bonservis bedeli olmaksızın kadrosuna kattığını duyurdu. Kasımpaşa’nın ara transfer döneminde kiraladığı isimler arasında ise Isaac Klese Thelin, Derrick Luckassen, Danny Drinkwater ve Kristijan Bistrovic bulunuyor.

Demir Grup Sivasspor

Ligin 14’üncü sırasındaki Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş’tan Tyler Boyd’u sezon sonuna kadar kiraladı. Sivasspor aynı zamanda Sancaktepe’den Emre Satılmış’ı ve Kasımpaşa’dan Ahmet Oğuz’u da transfer etti.

Ankaragücü

Başkent temsilcisi Ankaragücü, İbrahim Akdağ, Embiya Ayyıldız, Ali Kaan Güneren ve Aliou Badji ile kadrosunu güçlendirdi. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Doğu Anadolu temsilcisi kadorosuna Jakub Szumski, Aatif Chahechouhe, Johanna Omolo, Brahim Darri, Manuel da Costa ve Süper Lig’in tecrübeli futbolcularından Mostafa El Kabir’i kadrosuna kattı.

Gençlerbirliği 

Ankara’nın bir diğer temsilcisi olan Gençlerbirliği, Yasin Davus ve Srdjan Spiridonovic’i renklerine bağladı.  

Göztepe

İzmir temsilcisi Göztepe, Mohammed Kamara ve Muhammed Mert’i kadrosuna kattı. 

Kayserispor

Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Kayserispor, Uğur Demirok, Melih Okutan, Ramazan Civelek, Karlo Muhar, Anton Maglica, Nehuen Mario Paz ve Besard Sabovic ile kadrosunu güçlendirdi. 

Konyaspor

İç Anadolu temsilcisi, ara transferde, Zymer Bytyqi, Emre Kartal, İsmail Güven, Doğan Gölpek, Ismael Diomande, Ertuğrul Tekşen, Barış Yardımcı ve Amar Rahmanovic’e imza attırdı.  

Rizespor

Rizespor, teknik direktörlük koltuğuna Marius Șumudică’yı getirdi. Daha sonrasında ise Eric Sabo, Damjan Djokovic, Alexander Söderlund ve Celal Emir Dede’yi kadrosuna katarak, transferi tamamladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.