Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu: “MHP ve AK Parti dışındaki partiler, Türk siyasetindeki içten içe çürümenin yegâne failleridir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoları ve muhalefet partileri arasındaki görüşmeleri değerlendiren Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ağır sözlerle eleştirdi.

“MHP ve AK Parti dışındaki partiler, Türk siyasetindeki içten içe çürümenin yegâne failleridir”

Bahçeli, son dönemde muhalefet partileri arasında sıklaşan görüşmelere değinerek şunları söyledi: Cumhur İttifakı’nın iki ana paydaşı olan MHP ve AK Parti dışındaki partiler, Türk siyasetindeki çölleşmenin hatta içten içe çürümenin yegâne failleridir. Ne dedikleri bellidir ne duruşları berraktır. Türkiye gittikçe ağırlaşan bir siyaset sorununun tüm emarelerine muhataptır. Sorumsuz beyanlar, hazırlıksız teklifler, ani kopuşlar, kısır kavgalar, derin çatlaklar, gayrimeşru emeller demokrasi kültürümüz açısından kaygı vericidir. Paçaları tutuşmuş gibi kapı kapı dolaşmaları, birbirlerine gidip gelmeleri bugünlerde oldukça sıklaştı. Merak ediyoruz, bayram değil seyran değil, bunların kulağına ne fısıldandı da yollara düştüler. Siyasetin zillet ayağı toz duman içindedir.”

“Birbirinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi?”

“CHP ile HDP arasındaki görüşme trafiği gözümüzden kaçmamıştır” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP heyetinin CHP yönetimiyle görüşmesinden hemen sonra aşina olduğumuz müşterek basın toplantısı, CHP’nin kurnazlığı nedeniyle yapılmamış, HDP kendi çalıp kendi oynamıştır. CHP Genel Başkanı, HDP’ye karşı siyasi koronadan dolayı sosyal mesafe koymuştur. Bu ne yaman çelişkidir. İçeride canciğer, dışarıda ne sen tanı beni ne ben seni. CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar? Birbirinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi?”

“Tavsiyem CHP’nin Kandil’e değil, Anıtkabir’e bakmasıdır”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da şöyle seslendi: “Bizim ittifak ortağımız bellidir. Bizim hedeflerimiz, 2023’teki cumhurbaşkanı adayımız da bilinmektedir. Hiçbir açığımız, zaaf ya da yanlışımız yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız ile ülke meseleleri hakkında konuşuruz. Aramızda pazarlık yok. ihtilaf yok. Utanacağımız bir konu yok. CHP Genel Başkanı, dürüst olmalıdır, şeffaf olmalıdır, demokratik olmalıdır. PKK’dan FETÖ’ye kadar terör örgütlerine arasına duvar önemlidir. Bu gidişle CHP’nin HDP tarafından asimile edilmesi kaçınılmazdır. Tavsiyem CHP’nin Kandil’e değil Anıtkabir’e bakmasıdır.”

“Herhangi bir üniversitede kaydı bulunmayan yasadışı örgüt mensupları ne arıyor üniversite kapılarında?”

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında da konuşan Bahçeli, “‘Rektör atanması yasal olabilir ama demokratik değil’ diyenler, kendi düşüncenizden başka olan her fikre hazımsızlık göstermeniz demokrasinin neresindedir? Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız, çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse memnun olur musunuz? Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye’nin evlatlarını serbest bırakın’ diyor. Kendisine göre hava hoş. Muhterem analarımız, evlatlarınıza sahip çıkın. Öğrenci başka, terörist başkadır. Hain başka, kahraman başkadır. Bunların birbirlerine karıştırılması felakettir. Öğrencilerimizin endişelerine kulak vermek elbette görevimizdir. Fakat terör örgütleriyle irtibatlı olanlar öğrenci değil suçludur. Öğrenci olmayan, herhangi bir üniversitede kaydı bulunmayan yasadışı örgüt mensupları ne arıyor üniversite kapılarında? Devletin güvenlik güçleri bu kepazeliğe sessiz mi dursun?” dedi.

“Berberoğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacağız”

MHP lideri Bahçeli, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, eski CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ikinci kez hak ihlali kararı sonrası verdiği yeniden yargılama kararına ilişkin olarak ise şöyle konuştu: “Yargıya saygımız var, mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve Genel Kurul’a geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.”

Son olarak, Twitter’ın nefret söylemi içeren bazı paylaşımlara kısıtlama getirmesine değinen Bahçeli, “Demek ki çok doğru yoldayız. Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar. Boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.