Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki kişinin “yan bakma” kavgası sırasında sıkılan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Muhammed Yelekçi toprağa verildi: “Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın, adalet istiyoruz”

Üniversite öğrencisi Muhammed Emin Yelekçi (20), 5 Şubat Cuma günü İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, ablası ile çıktığı market alışverişi sonrasında, iki kişinin “yan bakma” gerekçesiyle çıkan kavgası sırasında sıkılan kurşunla başından vuruldu ve hayatını kaybetti. 17 yaşında ve beş ayrı suçu olan zanlı G.A., olaydan bir saat sonra yakalanarak tutuklandı. Yelekçi, 11 Şubat Perşembe günü, Gaziosmanpaşa’daki Karlıtepe Mezarlığı’na defnedildi.

Medyascope’tan Ali Macit, Muhammed’in cenazesini takip etti. Cenazeye, Muhammed’in birçok arkadaşı katıldı. Muhammed’in babası, Sebahattin Yelekçi, Medyascope’a konuştu. Baba Yelekçi, “İçişleri Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü bu işe bir çözüm getirsin” dedi.  Muhammed’in çocukluk arkadaşı olan Yusuf Mert Argun, “Muhammed’i vuran çocuklar daha önceden başkalarına da sıkabiliyorsa, daha önce beş suçu olan birine denetimlik serbestlik verilmemesi gerekiyor. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın” diye konuştu.  

“Tek hedefim iyi bir kaleci olabilmek”

10 Ekim 2000 tarihinde dünyaya gelen Muhammed Emin Yelekçi, mahallesinde bulunan Hacı Ali Paşa İlkokulu’nda eğitimini tamamladı. Mahalledeki arkadaşları ile birlikte oturdukları mahallenin futbol takımı olan Ramispor’un alt yaş kategorilerinde forma giydi. 

Bir yandan futbol oynarken bir yandan da okuluna devam eden Muhammed, Gaziosmanpaşa Özel Gaziosmanpaşa Final Temel Lisesi’nde lise eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kazandı. 5 Şubat günü ablası ile bakkala giderken iki kişinin “yan bakma” kavgası sırasında sıkılan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.