Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Osman Kavala’yı derhal serbest bırakın” çıkışı gölgesinde ABD-Türkiye ilişkileri – Serhat Güvenç ve Özgür Özdamar ile söyleşi

ABD’de Beyaz Saray’da Joe Biden ve yönetiminin görev yapacağı belli olduğundan bu yana, Ankara, iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç yapma, sorunları aşma arzusunu dile getiriyor. Dün (10 Şubat) bu bağlamda ilk diyalog, iki ülkenin dışişleri bakanları Çavuşoğlu ve Blinken arasında yapılacak telefon görüşmesi ile gerçekleşecekti. Ancak Amerikan tarafı, böyle bir görüşmeye ileriki günlerde “fırsat” bulunabileceğine dair muğlak bir temenni ile konuşmayı erteledi. Hemen ertesinde de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı” başlıklı sert bir açıklama geldi. Gelişmeleri Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Güvenç ve Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özgür Özdamar değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.