Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu başladı: Kylian Mbappe, Barcelona’yı affetmedi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı dün gece (16 Şubat) oynanan iki mücadele ile başladı. RB Leipzig, koronavirüs salgını nedeniyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ağırlamak zorunda kaldığı Liverpool’a 2-0 mağlup oldu. Liverpool’a devre arası transfer döneminde katılan A Milli Futbol Takım futbolcusu Ozan Kabak, mücadeleye ilk 11’de başladı. Gecenin diğer maçında ise Paris Saint-Germain (PSG), Barcelona deplasmanındaydı. Kylian Mbappe’nin üç gol atarak yıldızlaştığı maçı PSG, 4-1’lik skorla kazanarak, çeyrek finalin kapısını araladı. 

https://twitter.com/LFC/status/1361811669173813249

Liverpool, avantajlı döndü 

Almanya temsilcisi RB Leipzig, İngiltere temsilcisi Liverpool‘u koronavirüs salgını nedeni ile alınan önlemler yüzünden Macaristan’ın başkenti Budapeşte şehrindeki Puskas Arena’da ağırladı. Karşılaşmaya Liverpool forması ile ilk 11’de başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı futbolcusu Ozan Kabak, bir İngiliz takımının formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkan ilk Türk oyuncu unvanını kazandı. Mücadelenin ilk yarısında Liverpool, Alman temsilcisi önünde pozisyonlara giren taraf oldu. Ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca ilk yarı 0-0’lık skor ile tamamlandı.

İngiliz ekibi, ikinci yarıya hızlı başladı ve 53. dakikada Mısırlı futbolcusu Muhammed Salah‘ın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Ataklarına golden sonra da ara vermeyen Liverpool, 58. dakikada Sadio Mané‘nin golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde RB Leipzig’e gol izni vermeyen Jürgen Klopp‘un öğrencileri, mücadeleyi 2-0 kazandı ve iki hafta sonra evinde oynayacağı rövanş mücadelesi öncesi büyük avantaj yakaladı. Ozan Kabak, gösterdiği performans ile maçın oyuncusu seçildi. 

Kylian Mbappe’nin gecesi 

Gecenin diğer maçında İspanya temsilcisi Barcelona, Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain‘i Camp Nou Stadı’nda konuk etti. Hızlı başlayan mücadelede ev sahibi takım, 26. dakikada Frenkie de Jong’un düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Lionel Messi, Barça’yı 1-0 öne geçirdi. PSG, bu gole beş dakika sonra Kylian Mbappe ile yanıt verdi ve skorda eşitliği sağladı. İlk yarının geri kalan bölümü karşılıklı gol pozisyonlarına sahne oldu ancak bu pozisyonlar 1-1’lik eşitliği bozmadı.

PSG, karşılaşmanın ikinci yarısında adeta gövde gösterisi yaptı. 65. dakikada Mbappe’nin golüyle öne geçen PSG, bu golden beş dakika sonra Moise Kean ile skoru 3-1’e getirdi. PSG, bu golden sonra da durmadı. Mbappe kendisinin üçüncü, takımının ise dördüncü golünü dakikalar 86’yı gösterdiğinde Barcelona filelerine gönderdi. Kalan sürede skoru koruyan Fransa temsilcisi, Barcelona’yı deplasmanda 4-1 mağlup etmeyi başararak çeyrek finalin kapısını araladı. PSG, Barcelona’yı iki hafta sonra evinde ağırlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda heyecan bu gece (17 Şubat)  Türkiye saati ile (TSİ) 23.00’te oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Portekiz ekibi Porto, Juventus‘u Dragao Stadı’nda ağırlarken Alman temsilcisi Borussia Dortmund, İspanya’da Sevilla‘ya konuk olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.