Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (8): Çocuklar koronavirüs salgınında neler yaşadı? – Melda Akbaş ve Merve Sayhan ile söyleşi

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinden bu yana neredeyse bir yıl geçti. Zaten haklarına erişimde çeşitli zorluklar yaşayan çocuklar, salgınla birlikte derinleşen eşitsizliklerden en çok etkilenenler oldu. Yüz yüze eğitime ara verilmesi, sokağa çıkma yasakları derken uzun süredir evde olan çocuklar okuldan, sokaktan, parklardan ve arkadaşlarından uzakta. Programa konuk olan 8. sınıf öğrencisi Merve Sayhan, salgınla değişen hayatını, uzaktan eğitim deneyimini anlattı. Tarlabaşı Toplum Merkezi Gönüllüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Melda Akbaş ise çocukların salgın sürecinin görünmezleri olduğunu belirterek, koronavirüs sürecinde İstanbul’un farklı yerleşim yerlerinde çocukların haklarına erişimi izleme çalışmasının bulgularını paylaştı. Kısa ve uzun vadede alınması gereken önlemlere değindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.