Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Milletvekili Taşdemir’den, İçişleri Bakanı Soylu’nun “Gara’ya gitti” sözlerine cevap: “Ordunun bile girmekte zorlandığı bölgeye hangi ara gitmişim? Yalanları ortaya atan Soylu’nun kanıtlama yükümlülüğü var”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Bakan Soylu, katıldığı bir televizyon programında Taşdemir’in Gara’ya gittiğini iddia etmişti. HDP Genel Merkezi’nde, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve milletvekillerinin katıldığı bir toplantı düzenleyen Taşdemir, Soylu’nun açıklamalarına, “Söyledikleri külliyen yalandır ve iftiradır” diyerek tepki gösterdi.

“Dedikoduya dayanarak itibar suikastında bulundu”

Taşdemir yaptığı açıklamada, “Gara operasyonu için hesap vermesi gereken İçişleri Bakanı, hesap vereceği yerde hamaset yapıp partimizi hedef yaptı. Meclis’te yaptığı konuşmada bir vekilin Gara’ya gittiğini söyledi, isim vermedi. Dört gün boyunca kamuoyunda bu konuda bir algı yarattı. Sonunda benim ismimi verdi. Ama ortaya bir kanıt sunmadı, bir dedikoduya dayanarak itibar suikastında bulundu” dedi.

“Koltuk kurtarma operasyonu”

Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki iddialarının zamanlamasına dikkat çeken Taşdemir, “Bunu açıklamak için neden Gara operasyonunu bekledin? Bu soruların cevabını vermelidir. Biz bunun neden yapıldığını elbette çok iyi biliyoruz. Bu bir koltuk kurtarma operasyonudur. Bunun için hemen her gün aslı astarı olmayan kuyruklu yalan haberlere ve iftiralara partimiz, vekillerimiz ve seçilmişlerimiz maruz bırakılıyor. Bu ülkede koltuk bekası için neler yapılıyor, ne akla hayale gelmedik yalanlar atılıyor çok iyi biliyoruz. Bunu andıçlamalardan da biliyoruz” diye konuştu.

“Ne zaman, hangi gün gitmişim?”

Taşdemir, Soylu’yu kendisi hakkındaki iddiaları kanıtlamaya çağırdı: “O yalanları ortaya atan Soylu’nun bunları kanıtlama yükümlülüğü var. Aksi halde yalancıdır, müfteridir. Dedikodular üzerinden, gizli tanık ve itirafçıların yalan dolan, aslı astarı olmayan beyanları üzerinden bir insana itibar suikastı yapmak, nefret söylemine başvurmak, hedef göstermek acizlikten başka bir şey değildir. Ne zaman, hangi gün gitmişim Gara’ya? Belgeleri ile açıklayın. Bize, topluma masal anlatmayın. Hulusi Akar Meclis’te açıkladı, ordunun bile girmekte zorlandığı bir bölgeye hangi ara gitmişim, hangi ara eğitim almışım, hangi ara oralarda boy göstermişim, dönmüşüm?

“Soylu hakkında dava açacağım, kazandığım tazminatı Ağrı’daki yoksullar için harcayacağım”

Soylu’nun açıklamaları sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında soruşturma başlatmasına da tepki gösteren Taşdemir, İçişleri Bakanı Soylu’ya tazminat davası açacağını açıkladı: “Ben her türlü hukuki hakkımı kullanacağım, suç duyurusunda bulunacağım ve tazminat davası açacağım. Kazandığım tazminatı da Ağrı’daki yoksullar, çocuklar için kullanacağım. Ben Gara’ya gitmedim. Bu çok açık ve net. İddialar yalan ve iftiradır. Soylu’nun bu söylediklerini ihbar kabul edip pazar günü tatil olmasına rağmen sabahın köründe soruşturma açan savcılar, benim buradaki açıklamalarımı da ihbar kabul edip Soylu’ya soruşturma açacak mı? Bunu da sormak istiyorum.

“İktidar sıkışınca Kürtler’e saldırıyor”

Taşdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Ortada bu kadar sorun varken bu iftiralar üzerinden hedeflenen aslında ben değilim, demokratik siyasettir. AKP iktidarı ne zaman sıkışsa demokratik siyasete, Kürtler’e saldırıyor. Gerginlik ve kutuplaşma ile ömrünü uzatmaya çalışıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.