Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlaç fiyatlarına yüzde 20 zam geldi, Medyascope vatandaşa sordu: “Zammı beklemiyorduk, emekliler olarak zaten zor geçiniyoruz”

Resmi Gazete’de 19 Şubat 2021 Cuma günü yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla, ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kuru değişti. Karara göre, ilaç fiyatlandırılmasında kullanılan euro kuru bu yıl, 2020 seviyesinin yüzde 20’sini aşamayacak. Düzenleme, kan ürünleri hariç tüm ilaçlarda yüzde 20’lik bir fiyat artışı yapılacağı anlamına geliyor. Medyascope, ilaç fiyatlarına yapılan zammı vatandaşlara sordu.

Haber: Ali Macit & Hande Sena Kandemir

Resmi Gazete’de “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Karar” başlığı altında yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden euro değerinin 2021 yılı için bir önceki dönemde uygulanan euro değerinin yüzde 20’den fazlasını geçemeyeceği belirtildi.

Medyascope’a konuşan eczacılar, ilaç fiyatlarındaki artışın kendilerine bağlı olmaksızın sistem üzerinden fiyatlara yansıtıldığını belirterek, yapılan fiyat artışının kura oranla normal olduğunu söyledi.

Düzenli olarak ilaç kullanmak zorunda olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise kendi maaşlarına aynı oranda zam yapılmadığı takdirde ilaç fiyatlarına gelen bu artışın çok fazla olduğunu düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler