Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye koronavirüs ile mücadelede kademeli normalleşmeye geçti – Muğla Dalyan’dan izlenimler: “Turist gelirse yıl iyi geçecek”

Türkiye’de 1 Mart itibarıyla koronavirüs salgını önlemleri kademeli olarak gevşetilmeye başladı. 64 ilde restoran ve kafeler, 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermek üzere yeniden açıldı.

Medyascope’tan Ufuk Çeri, turizm bölgesi olan Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Mahallesi’nde vatandaşlara önlemlerin gevşetilmesi hakkındaki düşüncelerini sordu.

Medyascope’a konuşan bir Dalyan sakini, “Kısıtlamaların kalkması iyi oldu.  Tedbirlerimizi alarak, ufak ufak koronavirüse alışmamız lazım” dedi. 

Bir esnaf, “Turistler gelirse 2021 yılını iyi geçireceğiz, yoksa geçen yıl gibi ancak giderlerimiz karşılanacak” diye konuştu.

Dalyan’da tekne turları oldukça yaygın ve çok sayıda kişi bu turlar sayesinde geçimini sağlıyor. 35 yıldır Dalyan’da tur teknesi olan bir vatandaş, “Mayıstan itibaren tekne turlarının olmasını bekliyoruz. Bu yıl, 2019 yılındaki gibi turist gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.