Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bitlis’te helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden 11 asker son yolculuklarına uğurlandı

Dün (4 Mart) öğle saatlerinde Bingöl’den Bitlis’e giden Cougar tipi askerî helikopterin kaza yapması sonucu 11 asker hayatını kaybetmişti. Dün akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir” bilgisi verilmişti. Havalandıktan sonra kaza kırıma uğradığı tespit edilen helikopterde bulunan ve aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 asker hayatını kaybederken iki asker yaralandı.

Tatvan Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemleri tamamlanan 11 askerin naaşları, sabah saatlerinde Elazığ’a gönderildi. Şehit askerler için bu sabah saatlerinde Elazığ’da uğurlama töreni düzenlenirken naaşları başkent Ankara’ya getirildi. 

Ankara’nin Bilkent semtinde bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde şehit askerler için yapılan cenaze törenine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter üzerinden bir başsağlığı mesajı yayınladı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder”

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ordumuza, milletimize Rabbim’den sabır diliyorum. Şehitlerimiz bizim için yolculuktaydılar ve bu yolculukta mukadder olan ölüm ile karşı karşıya kaldılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Hele hele din ve vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin kârı değil” dedi.

Şehit askerlerin naaşları Ankara’daki törenin ardından, defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.