Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk’ün Antalya’ya ilk ziyaretinin 91. yıldönümü, “Hoş geldin Atam” bisiklet turu ile anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’yı Cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiği 6 Mart 1930 tarihi, dün (6 Mart) Antalya’da “Hoş geldin Atam” bisiklet turu ile anıldı. Bisiklet turu Konyaaltı Caddesi’nde başlayıp Muratpaşa Belediyesi önünde son buldu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Atatürk’ün 1930’da kenti ilk ziyaretinde kaldığı, 1986 yılından beri Atatürk Müzesi olarak hizmet veren köşkün önünden 400 bisikletliye katıldı. 

11 kilometre süren Atatürk’ü anma turu, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda son buldu. Turun ardından yapılan törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Atamız’ın Antalya’ya gelişi, ülkemizin geleceğiyle ilgili sigorta olarak nitelendirdiği Toros Dağları’ndaki Yörük çadırlarında simgeleşen vatan sevgisinin, vatanı koruma duyarlılığının ve azminin Antalya’da bir kez daha orta çıkışıdır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.