Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir buçuk ay boyunca alıkonularak darp edilen Fatma’nın açtığı davanın ilk duruşması yapıldı – Sanığın tutuklu yargılanması talebi reddedildi

Fatma (22), A.K. (22) tarafından 2020 yılında bir buçuk ay boyunca alıkonularak  şiddet görmüş ve tehditlerine maruz kalmıştı. 10 Mart 2021’de görülen davada sanık A.K.’nın tutuklu yargılanması talebi reddedildi, dava 18 Haziran’a ertelendi. Fatma ve ve avukatı Hatice Can yapılan ilk duruşmayı Medyascope’a değerlendirdi.

Babası üst düzey bürokrat, halası ise büyükelçi olan A.K. isimli erkek tarafından alıkonulup şiddete maruz bırakılan Fatma, A.K.’nin kendisini sürekli , “Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun, benim babam diplomat, sonun Şule Çet gibi olacak” diye tehdit edip korkuttuğunu, alıkonulduğu evden kurtularak ailesinin yanına döndükten sonra da tehdit ve tacizin devam ettiğini söylemişti

“Bir ay boyunca koruma kararım çıkmadı”

Dava sürecinin uzun olacağını zaten tahmin ettiğini dile getiren Fatma, “En azından somut  bir şeyler başlamış oldu. Biraz içim rahatladı” dedi.

A.K.’nin yargılandığı duruşmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü ve sanığın duruşmaya gelmediğini söyleyen Fatma, “O gelir diye gerildim ama gelmedi. Yargılandığım bir yerde değil beni gerçekten dinleyen ve anlamaya çalışan kişilere kendimi anlattım. Karakoldayken saçma sapan sorulara çok maruz kalmıştım. O yüzden kendimi mahkemede daha rahat hissettim” diye devam etti.

Fatma, şubat ayında, daha önce A.K. hakkında çıkarttırdığı uzaklaştırma kararını yeniletmek için karakola başvuruyor fakat sorun yaşıyor:

Karakola uzaklaştırma kararı çıkartmak için gittiğimde, ‘Uzaklaştırma kararını biz çıkartmıyoruz’ deyip aile mahkemesine yönlendirdiler. Daha önce karakoldan çıkartmıştım kararı, sorun yarattılar. Olayı yeni sanan bir polis bana ulaşıp karakola çağırdı. İki aylık koruma kararını öyle çıkarabildim.”

Davanın, A.K.’nin Ankara’da Fatma’yı alıkoymasını içermediğini, Ankara’da yaşananlar ve Hatay’da yaşananlar için ayrı dosyalar olduğunu belirten Fatma’nın avukatı Hatice Can, “Ankara’da süreç henüz soruşturma aşamasında. Dünkü dava Hatay’da silahlı tehdit içindi. Sanık avukatları, müvekkilleriyle ilgili iddiaların önemli bir bölümünün Ankara’da olduğunu ve ayrı ayrı iki soruşturma yerine dosyanın tamamen  Ankara’ya geçme talebinde bulundular. Ben tehdit eyleminin devamlılık gösterdiğini ve olayın Hatay’da tamamlandığını belirttim ve olayın Hatay Dörtyol Mahkemesi ile ilgili olduğunu söyledim” diye devam etti. Sanığın ifadesinin Ankara’da alınacağını ekleyen Can, kendilerinin sanığın tutuklu yargılanması talebinde bulunduklarını, karşı tarafında adli kontrolün kesilmesi talebinde bulunduklarını, iki talebin de mahkeme tarafından kabul edilmediğini ekledi. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Can, ikinci duruşmanın 18 Haziran’da  görüleceğini belirtti.    

Fatma, A.K. tarafından, A.K.’nın ailesiyle birlikte yaşadığı Ankara’daki evinde bir buçuk ay boyunca alıkonularak darp edilmişti. Fatma, memleketi Hatay’a döndükten sonra ise A.K. onu görüntülü arayıp, elindeki pompalı tüfeği göstererek tehdit etmişti. A.K.’nin pompalı tüfekle Hatay’a geldiğini söyleyen Fatma, “Onu evimin kapısından aldılar. İfade verdikten sonra serbest bıraktılar. Ne silahı bulundu ne de silah aldığı çocuğun peşine düştüler” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.