Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık çalışanları, koronavirüs salgınının birinci yılında, kaybettikleri meslektaşları için buluştu: “Ödenen ağır bedelin sorumlusu virüs değil, salgını yönetmek yerine algıyı yöneten AKP zihniyeti”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Açıklanan resmi verilere göre, şimdiye kadar Türkiye’de 29 bin 227 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüse karşı verilen mücadelenin en büyük bedelini sağlık çalışanları ödedi. Aradan geçen bir yılda Türkiye’de dört yüze yakın sağlık çalışanı hayatını virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık çalışanları, sağlık meslek odalarının çağrısıyla bugün (11 Mart) virüs nedeniyle kaybettikleri arkadaşlarını ve diğer vatandaşları anmak için İstanbul – Okmeydanı Prof. Dr. Cemil  Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nin önünde buluştu. Sağlık çalışanları, yaptıkları açıklamada “Ödenen ağır bedelin sorumlusu salgın değil, salgını yönetmek yerine algıyı yöneten AKP zihniyeti” dedi.

Yüzlerce sağlık çalışanı Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, SES İstanbul Şubeleri, DEV SAĞLIK-İŞ, TÜM-RAD-DER tarafından yapılan ortak çağrıyla koronavirüs salgınında kaybettiğimiz ilk sağlık çalışanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adını taşıyan hastanenin önünde bir araya geldi. Salgında hayatını kaybedenler için hastanenin önünde saygı duruşu yapıldı.

Öte yandan İstiklal Caddesi’nde yaşanan kalabalık sebebiyle polis, caddeye giriş çıkışları kontrol etmek amacıyla caddeye çıkan sokaklara barikatlar kurdu. Ancak “çok kalabalık olmadığı” gerekçesiyle bugün girişlerde herhangi bir engelleme söz konusu değil. Taksim’deki esnaf ve vatandaş, önlemlerin yetersizliğinden şikayetçi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.