Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan Migros depo işçisi Fatma Yiğit Medyascope’a konuştu: “Kaldırıma çıkıyoruz yasak, çadır kuracağız yasak, ne yapsak yasak. Ben hakkımı nasıl arayacağım?”

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli-Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi Fatma Yiğit, çalıştığı depo ve Migros Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Anadolu Grup binası önündeki eylemlerine 67 gündür devam ediyor. Yiğit, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

Geçen hafta İstanbul Ümraniye’deki Anadolu Grup binası önünde direniş çadırı kurmak isteyen DGD-Sen üyesi işçiler, polis tarafından engellenmişti. Polisin işçilerin yaptıkları eylemin yasal olmadığını söylemesi üzerine Fatma Yiğit, ”Niye bu yasalar hep Fatma’ya işliyor?” diyerek tepki göstermişti. 

Fatma Yiğit 45 yaşında ve üç çocuk annesi. Çorum doğumlu olan Yiğit, ailesinin istememesi nedeniyle ilkokul sonrasında okulu bırakmış.  

Çocukları büyüdükten sonra eğitimine devam eden Yiğit, ortaokulu açıktan bitirdikten sonra kaydolduğu açık liseden bu yıl mezun olmaya hazırlanıyor. Yiğit’in hedefleri arasında üniversite okumak bulunuyor. 

Yiğit’in çocuklarından bir tanesi tıp fakültesinde okurken bir çocuğu da bilgisayar mühendisliği öğrencisi. En küçük çocuğu ise bu yıl üniversiteye hazırlanıyor. 

Yiğit’in eşi, geçirdiği trafik kazası nedeniyle bir yıldır çalışamıyor. Evin tek gelirini Migros’un deposunda çalışan Fatma Yiğit sağlıyordu. 

Yiğit iki ay önce çalıştığı Migros deposunda, ücretsiz izne çıkarıldı. 15 gün önce de Kod 29’dan işten atıldı. 

İşe iade edilmek için eyleme başlayan Fatma ve arkadaşları, Anadolu Grup binası ve Şekerpınar’da bulunan Migros deposu önündeki eylemlerine 67 gündür devam ediyor. 

Medyascope‘a konuşan Yiğit, haklarını aramak için yaptıkları eylemlerin polis tarafından engellenmeye çalışıldığını belirterek, “Kaldırıma çıkıyoruz yasak. Çadır kuracağız yasak. Ne yapsak yasak. Ben hakkımı nasıl arayacağım? Ben nerede hakkımı arayacağım? Emeklerimin karşılığını onlara mı bırakacağım? Çadır kurmama izin vermiyorlar. Ben tacize, mobbinge her şeye dayanmışım iki buçuk yıl” diye konuştu. 

Hakkının yenilerek işten çıkarıldığını belirten Yiğit, “Evde üç tane çocuğum var. Çocuklar kitap alamıyor. Ben hakkımı aramak zorundayım. Ben yasadışı bir şey yapmıyorum. Devlet beni görsün artık” dedi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır pek çok defa sarfettiği “En az üç çocuk yapın” söylemine de değinen Yiğit, “Üç çocuğum var. Ben bu devlete doktor yetiştiriyorum ama ihtiyaçlarının karşılayamıyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.