Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Çavdar & Aysuda Kölemen ile Şimdiki Zaman Tarım Özel: Gıda fiyatlarının oluşumu ve tarımın çiftçiye maliyeti – Erdem Güner ve Abdullah Aysu ile söyleşi

Gıda fiyatları nasıl oluşuyor? Gıda fiyatlarının neden bu denli yüksek olduğu sorusuna cevap arayan Şimdiki Zaman: Tarım Özel Programı‘nın konukları Abdullah Aysu ve Erdem Güner‘di. Tarımın çiftçiye maliyeti ne? Çiftçi hasat zamanı maliyetini çıkarabiliyor mu? Ürün çiftçinin tarlasından tüketicinin sofrasına ulaşana kadar kaç aracıdan geçiyor? Devlet hangi aşamalarda ne kadar vergi alıyor? Devlet tarımın, dolayısıyla gıdanın neresinde? Gerçekten çekildi mi piyasadan? Hülasa tüketici sofrasında kimleri, nasıl besliyor? Tüketici ve çiftçi arasında dayanışma ağları kurulamaz mı? Bütün bu manzaranın sorumluları kimler? Sağlıklı ve erişilebilir gıda için tedarik zincirine nasıl müdahil olabiliriz? 

Abdullah Aysu

Ziraatçi, çiftçi, tarım döngüsünün hemen her alanında çalıştı. Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanlığı’nı yaptı ve şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gıda döngüsü konusunda danışmanlık ediyor. Pek çok kitabı var: “Gıda Krizi”, “Tarım ve Özgürlük”, “Kooperatifler”, “Köylülükten Sonra Tarım”, “Tarladan Sofra’ya”, “Osmanlı’da Tarım Politikaları”, bu kitapların başlıcaları. 

Erdem Güner

Tarım gazetecisi. Ankara İletişim Fakültesi mezunu. 22 yıl televizyon haberciliği yaptı. 13 yıldır da tarım alanında gazetecilik yapıyor. Geçmişte Tarım Aktüel ve Meyve Sebze Dünyası dergilerini çıkardı. Hâlâ halpostasi.com adlı haber sitesinin yayın yönetmenliğini yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.