Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de 30. hafta: Fenerbahçe Beko derin bir nefes aldı, Anadolu Efes’in sekiz maçlık galibiyet serisine Bayern Münih “dur” dedi

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 30. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 30. haftasında 18 Mart ve 19 Mart günleri sekiz karşılaşma yapıldı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde Litvanya ekini Zalgiris Kaunas’ı ağırladı ve Kaunas’ı rahat geçti. Bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise Almanya’da Bayern Münih’in konuğu oldu ve sert geçen mücadeleden mağlup ayrıldı.

Normal sezonun son dört haftasına girilen ligde, takımlar arasındaki ilk sekiz yarışı kendisini göstermeye başladı. Ligin iki Türk takımı ise bu hafta iki zorlu takım ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko kendi sahasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ı ağırladı ve oynadığı oyun ile taraftarlarından alkış topladı. Anadolu Efes ise Alman ekibi Bayern Münih takımına konuk oldu ve zorlu geçen maçtan mağlup ayrıldı.

Baskonia 15 sayı farktan geri geldi, Zenit’e son darbeyi Luca Vildoza vurdu

Haftanın açılış maçında Rus takımı Zenit St. Petersburg ile İspanyol ekibi TD Systems Baskonia Yubileynyy Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Karşılıklı basketler ile başlayan maçın ilk çeyreğini Baskonia önde geçti. İkinci çeyrekte ise oyunun hakimiyetini kendi lehine çeviren Zenit, soyunma odasına 45-32 önde gitti. Son yirmi dakikaya da ikinci çeyrekte oynadığı oyunu devam ettirerek başlayan Zenit, son on dakikaya da avantajlı bir konumda girdi. Fakat final periyodunda bulduğu 34 sayı ile oyunun yönünü kendi lehine çeviren Baskonia, play-off yolunda Zenit’e büyük bir darbe vurmuş oldu. Oyun kurucusu Luca Vildoza’nın maçın bitimine saniyeler kala bulduğu üçlük ile skorda öne geçen Baskonia çift hanelerden geri dönerek maçı kazanmayı bildi. Böylece Baskonia, 30’uncu maçında 16’ıncı kez kazandı ve ilk 8 yolunda büyük bir adım atmış oldu.

https://twitter.com/Baskonia/status/1372620968527544330?s=20

Baskonia’da Alec Peters 17 sayı 6 ribaund ve 2 asist ile maçın yıldızı olurken, Luca Vildoza ise sahada kaldığı 30 dakikada bulduğu 15 sayı ile takımının galibiyetinde önemli bir katkıda bulundu. Zenit’te ise Mateusz Ponitka’nın bulduğu 15 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve 1 top çalma takımının mağlubiyetine engel olmadı.

Fenerbahçe Beko’dan Zalgiris’e 23 sayı fark

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ı ağırladı. İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maça Zalgiris, Nigel Hayes’ın arka arkaya bulduğu basketler ile önde başladı. İlerleyen dakikalarda Nando De Colo’nun hücumdaki liderliği ve Marko Guduric’in de bulduğu sayılar ile oyunu kendi yönüne çeviren Fenerbahçe Beko, ilk yarıyı 45-26 önde kapattı. Maçın geri kalanında da ilk yarıda bulduğu tempoyu koruyan ve liderliği rakibine kaptırmayan Fenerbahçe Beko maçtan 23 sayı fark ile ayrıldı.

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1372629369714319364?s=20

Fenerbahçe Beko’nun 84 sayı, Zalgiris’in 61 sayı bulduğu maçta Fenerbahçe’ye galibiyeti Jan Vesely getirdi. Jan Vesely sahada kaldığı 32 dakikada bulduğu 21 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 1 top çalma ve 32 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu. Bu sonuçla temsilcimiz 30’uncu maçında 18’inci galibiyetini aldı ve Zenit’in yenilgi ile kapattığı bu hafta sonunda play-off için iddiasını sürdürdü.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1372632531506446338?s=20

Avrupa derbisinde kazanan CSKA

EuroLeague’in ilk günü seyir zevki yüksek bir karşılaşma ile tamamlandı. Rus ekibi CSKA Moskova, İspanyol ekibi Real Madrid’e konuk oldu. İki taraf için de büyük önem arz eden karşılaşmaya etkili başlayan taraf CSKA oldu. Tornike Shengelia ve Mike James’in bulduğu sayılar ile maça etkili başlayan Rus ekibi, Real Madrid’e sahasında üç dakikaya yakın sayı atma şansı tanımadı. Fakat ilerleyen dakikalarda maça ortak olmayı bilen İspanyol ekibi, ikinci çeyreğe başlarken maçı dengeye getirmeyi başardı. İkinci çeyreğin son dakikalarında Will Clyburn ve Mike James’in bulduğu üçlükler ile farkı çift hanelere çıkaran CSKA, ilk yarıyı 55-41 önde tamamladı.

Son yirmi dakikaya da etkili başlayan Rus ekibi farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Ancak Jaycee Carroll ve Fabien Causer’ün bulduğu üçlükler ile hücumdaki ritmini bulan Los Blancos, farkı tek hanelere kadar indirdi. Son çeyreğe ise 7 sayı geride giren Real Madrid, eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Böylece CSKA, Real Madrid deplasmanından 96-89 galip ayrıldı ve iki maç aradan sonra kazanmayı bildi. Takım olarak buldukları 16 üçlük ile sezon boyunca buldukları en yüksek üçlük sayısına ulaşan CSKA, bir maç eksiği ile ligin dördüncü sırasında kaldı.

https://twitter.com/cskabasket/status/1372669068105428994?s=21

CSKA’da Mike James sahada kaldığı 33 dakikada bulduğu 22 sayı ve 4 ribaund ile Johannes Voigtmann ise 18 sayı ve 9 ribaund ile oynadı. Real’de ise Trey Tompkins’in 20, Jaycee Carroll’un 17 ve Fabien Causer’ün 14 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Anadolu Efes’in sekiz maçlık galibiyet serisine Bayern Münih “dur” dedi

Temsilcimiz Anadolu Efes, ligin 30’uncu haftasında Bayern Münih’e konuk oldu. Maça Rodrigue Beaubois’in üçlükleri ve Sertaç Şanlı’nın pota altından bulduğu sayılar ile önde başlayan temsilcimiz, daha ilk dakikalardan kontrolü eline aldı ve ilk çeyreği 23-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Shane Larkin’in bulduğu sayılar ile başlayan lacivert-beyazlı ekip, Vasilije Micic’in de etkili oyunu ile farkı çift hanelere kadar çıkardı. İlk yarının son dakikalarında Paul Zipser’in etkili oyunu ile farkı tek hanelere kadar indiren Alman ekibi, soyunma odasına 9 sayı geride gitti.

Maçın ikinci yarısına daha sert başlayan Bayern Münih, oynadığı sert oyun ile oyunun kontrolünü kendi lehine çevirmeyi bildi. Karşılıklı basketler ile devam eden karşılaşmanın son dakikaları ise tam anlamı ile nefes kesti. Son iki dakikaya 77-73’lük avantaj ile giren kırmızı-beyazlılara cevap Sertaç Şanlı’dan geldi. Son topta ise Micic’in üç sayı savunmasında yaptığı faul ile 80-79 öne geçen Alman ekibi, son 10 saniyede Larkin’in sayı bulmasına izin vermeyince maçtan galip ayrıldı.

https://twitter.com/fcbbtogether/status/1373041760914530311?s=21

Bu sonuçla Anadolu Efes’in arka arkaya bulduğu sekiz maçlık galibiyet son bulmuş oldu. Lacivert-beyazlı ekipte Vasilije Micic 19 sayı ile takımının en skoreri olurken, Shane Larkin de bulduğu 16 sayı ile Micic’e eşlik etti. Bayern Münih’te ise maçın yıldızı bulduğu 14 sayı ve 9 ribaund ile Jalen Reynolds olurken, Vladimir Lucic de 18 sayı ile galibiyete katkı sağladı.

Lider Barcelona, Milano’yu rahat geçti

EuroLeague’in lideri Barcelona İtalyan ekibi Olimpia Milano’ya konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü koruyan İspanyol ekibi, karşılaşmayı 72-56 kazanmayı bildi. Barcelona maç boyunca yaptığı sıkı savunması ile dikkat çekti ve Milano da üç sayı çizgisinin gerisinden sadece iki başarılı üçlük atabildi. Böylece Barcelona, son yedi deplasman maçından da galip ayrılmayı başardı ve liderliğini sürdürdü.

Barcelona’da Nikola Mirotic 15 sayı, 5 ribaund ve 1 asist, Adam Hanga ise 11 sayı ve 2 asist ile oynadı. Barcelona’nın oyun kurucusu Nick Calathes ise süre aldığı 26 dakikada hiç sayı bulamadı fakat 11 asist yaptı. İtalyan ekibinde ise Shavon Shields bulduğu 10 sayı ile takımının en skoreri ve çift haneli sayılara çıkan tek oyuncusu oldu.

Haftanın diğer karşılaşmalarındaki sonuçlar şöyle: 

Alba Berlin 80 – 84 Olympiacos

Khimki Moskova 68 – 77 Valencia

Panathinaikos 82 – 86 Kızılyıldız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.