Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Myanmar’da darbe karşıtı protestocular orduya karşı savaşmaya hazırlanıyor

Ordunun 1 Şubat’ta yönetime el koyduğu Myanmar’da, 50 günü aşkındır süren protestoların yeterli olmadığına inanan bazı darbe karşıtları, orduya karşı savaş hazırlığı yapmaya başladı.

Myanmar ordusu, 1 Şubat’ta yaptığı askeri darbeden bugüne, neredeyse her gün silahsız sivilleri öldürmeye devam ederken darbe karşıtlarından bazıları orduyla kendi şartlarına göre savaşmaktan başka seçenek olmadığını söylüyor.

Bu fikirle yola çıkan darbe karşıtı protestocular, ülkenin sınır bölgesindeki bir ormanda, temel askeri eğitim alarak kendilerini savaşa hazırlıyor. Söz konusu protestocular, dünyanın en acımasız silahlı kuvvetlerinden biri olarak gördükleri Myanmar ordusunu yenmenin tek yolunun, onlara kendi yöntemleriyle karşılık vermek olduğuna inanıyor. Bu amaç uğruna eğitim alan bu insanlar, yalnızca aktivistlerden oluşmuyor. Aralarında “beyaz yakalı” ofis çalışanları bile var. 

Silahlı mücadeleye katılan herkes gibi, ordunun kendisini hedef almasından korktuğu için isminin açıklanmasını istemeyen ve bir haftadır askeri eğitim kampı için sınırdaki ormanda olan bir kadın, “Orduyu, acımasız ve vahşi hayvanlar olarak görüyorum” diyor ve ekliyor: “Onlara saldırma fikri agresif görünüyor ancak kendimizi savunmamız gerektiğine inanıyorum.”

Kaynak: NY Times

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.