Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ile söyleşi: “Çin’in Türkiye’nin içişlerine müdahale etme cüretini göstermesi, Türkiye’nin Çin ile ilişkisindeki acizliğinin sonucu”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesaplarında 1990 yılında Barın Katliamı’nda yaşamını yitiren Doğu Türkistanlılar’ı andı. Bunun üzerine Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Yavaş ve Akşener’i hedef alan sosyal medya paylaşımları yaptı ve bu nedenle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Doğu Türkistanlılar, Çin’i protesto etmek için bugün İstanbul Tarabya’daki Çin Konsolosluğu’nun önünde toplandı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı da konsolosluğun önüne siyah çelenk bıraktı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Çin Konsolosluğu önünde açıklama yaptı ve “Bu ülkenin vatandaşı olan birine, yabancı bir misyonun parmak sallamaya ne haddi ne de cüreti vardır” dedi.

Eski Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, son gelişmelere ilişkin Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.