Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (93) – CHP Milletvekili Cihangir İslam: “Rasyonel bir ekonomiyi oturtup buharlaşan parayı engellesek, ülkede fakir bile kalmaz”

Ankara Gündemi’nin 93. bölümünde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda koronavirüs salgınının seyri ve emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi ile tekkede görüntülenen muvazzaf denizcilere ilişkin yaptığı yazılı açıklama konuşuldu.

Emekli amirallerin açıklamasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Cihangir İslam, buna rağmen kendilerini siyasal açıdan anlatmak isteyen kişilerin, siyasi tarihin oluşturduğu travmaları ve toplumun psikolojik boyutunu dikkate alması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda hekim olan İslam, koronavirüs salgınına ilişkin alınan tedbirlerin işe yaramadığını ve en az dört haftalık tam kapanma gerektiğini belirtti. Topluma şu ana kadar yapılan ekonomik yardımların yetersiz olduğunu ve kamu kaynaklarının siyasi tercih olarak yoksullar için kullanılmadığını söyleyen İslam, siyasal uygulamaların çoklu standart içerdiğini vurguladı: “Salgınla mücadelede çözüm için öncelikli olarak şeffaflık sağlanmalıydı ama siyasi kaygılar hem ahlaki kaygıların hem de ekonomik kaygıların önüne geçti. Rasyonel bir ekonomiyi oturtup buharlaşan parayı engellesek, bu ülkede bırakın açı, fakir bile kalmaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.