Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (2): Gökalp Gönen ile yönetmenlik yolculuğu ve animasyon film

Medyascope’un sinema programı Film Çıkışı’nın ikinci bölümünde Avarya ve Altın Vuruş animasyon filmlerine imza atmış yönetmen Gökalp Gönen ile yönetmenlik yolculuğu ve animasyon film üzerine konuştuk.

Gönen, animasyon çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İletişim Tasarımı bölümüne girmesiyle başladığını, okula girdikten sonra ise mizah dergisi Uykusuz’da amatör olarak çizdiği öykülerin ilgi görmesiyle birlikte, bu alanda yaptığı ticari işlerden kendi filmlerinin yapım sürecine kadarki yolculuğunu anlattı.

Gönen, Türkiye’de yeterince animasyon filmin çekilmediğini, çekilen filmlerin de kalitesinin çok iyi olmadığını vurguladı. Gönen’e göre bunun nedeni, ekonomik kaygılardan dolayı çok fazla deneme yapılamıyor olması.

Gönen ayrıca, koronavirüs salgınının üretimini olumsuz etkilediğini çünkü sosyal etkileşimin yaratıcılık için çok önemli olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.