Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar’da 120 genç, orduya karşı askeri eğitim alıyor – “Hepimizin bir tek amacı var: Devrim”

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar’da, darbeye karşı “halk için” savaşmaya hazır olduklarını söyleyen yaklaşık 120 genç, yıllardır ülke yönetimine karşı mücadele eden bir etnik grubun yardımıyla askeri eğitim almaya başladı. 1 Şubat’ta darbe ile başa gelen askeri cuntaya karşı çıkan grubun kurucusu Mon Mon, “Üç aydır askeri eğitim alıyoruz ve hepimizin bir tek amacı var: Devrim” diye konuştu.

Myanmar’daki ayrımcı politikalara karşı mücadele eden en önemli etnik gruplardan biri olan Karen Ulusal Birliği (KNU) üyeleri tarafından eğitilen gençler, kendilerine “Birleşik Savunma Gücü” adını verdi. KNU tarafından Tayland sınırındaki Mutraw bölgesinde ele geçirilen ve Myanmar ordusuna ait olan askeri üste eğitim alan grubun kurucusu Mon Mon, Reuters’a verdiği demeçte “Üç aydır askeri eğitim alıyoruz ve hepimizin bir tek amacı var: Devrim” diye konuştu.

Mon Mon askeri eğitim alanların çoğunun daha önce askerler ile karşı karşıya geldiğini ve protestolarda da ön saflarda yer aldığını belirtirken öğrencilerin büyük bölümünün 20’li yaşlarda olduğunu fakat aralarında 35 ve 40 yaşlarında yetişkinler de bulunduğunu söyledi. Gruplarının yaklaşık bin kişiden oluştuğunu belirten Mon Mon, şu an 250 kişinin içinde olduğu bir eğitim kampı düzenledikleri ve kamptakilerden 20’sinin kadın olduğunu aktardı.

Reuters haber ajansı tarafından paylaşılan videoda, kameraya yansıyan 120 genç ele geçirilen bu üste sabahın ilk ışıklarında çamurlu bir parkurda “Halk için” sloganı atarak eğitim alıyor.

Ordunun 1 Şubat’ta yönetime el koyduğu Myanmar’da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterileri devam ediyor. Üç aydır düzenlenen protestolarda ordunun müdahalesi sonucu bugüne kadar 700’den fazla kişi hayatını kaybetti. 

Kaynak: Reuters

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.