Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tam kapanmanın ilk günü – Ankara’da sokaklar boş, esnaf yardım bekliyor: “Küçük esnaf olarak zarar göreceğiz, devlet bir şeyler yapmalı”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü (26 Nisan) açıkladığı “tam kapanma” kararının uygulaması dün (29 Nisan) başladı. 17 Mayıs’a kadar devam edecek tam kapanma uygulaması boyunca İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliklerine gönderdiği genelgede yasaktan muaf olduğu belirtilen işkollarında çalışan kişiler dışında herkese sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Başkent Ankara’da, tam kapanmanın ilk gününde insan hareketliliğinde belirgin bir azalma vardı. Ana caddelerde araç trafiği olsa da ara sokaklar oldukça boştu. Site içlerindeki yürüyüş yollarında ve parklarda vakit geçiren insanların sayısı da oldukça azdı.

Pek çok dükkân kepenk kapatırken esnaf ise tam kapanma boyunca kendilerine yönelik maddi destek paketi açıklanmamasından şikayetçi oldu. Medyascope’a konuşan bir dükkân işletmecisi, “Vaka sayılarındaki artışta düşüş olacağına inanıyorum ama küçük esnaf olarak zarar göreceğimizi düşünüyorum. Devletimizin de bununla ilgili bir şeyler yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.