Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da 400 binden fazla üyesi olan çocuk istismarı ağı çökertildi

Almanya’da polis teşkilatının operasyonuyla “Boystown” adlı çocuk istismar ağı çökertildi. 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiği belirtilen istismar ağını yönetmekle suçlanan dört kişi gözaltına alındı.  

Almanya polisi, çoğunlukla erkek çocuklarının istismar edildiği görüntülerin paylaşıldığı ve 400 binin üzerinde üyesi olan çocuk istismar ağının çökertildiğini, operasyonda şu ana kadar dört kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Almanya, Avrupa Birliği (AB), Avustralya, Kanada, Hollanda, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) polis teşkilatlarının da katıldığı uluslararası operasyonda, “Boystown” sitesi yöneticileri ve kullanıcıları ile ilgili aylar süren bir araştırma yapıldığı belirtildi.

Almanya polisinin yaptığı açıklamaya göre, siteyi yönetmekle suçlanan üç kişi Almanya’da, diğer kişi ise Paraguay’da gözaltına alındı. Almanya’da gözaltına alınan üç kişinin Paderborn, Münih ve Kuzey Almanya doğumlu 40, 49 ve 58 yaşlarında üç erkek olduğu açıklandı.

Paraguay’ın Concepcion bölgesinde uluslararası yakalama emri ile gözaltına alınan ve Almanya’ya iadesi talep edilen 64 yaşındaki Hamburg doğumlu Almanya vatandaşının ise 3 bin 500’den fazla paylaşımla ağın en aktif üyelerinden biri olduğu belirtildi.  

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer pazartesi (3 Nisan) günü yaptığı açıklamada, “Bu soruşturmanın ve elde edilen başarısının çok net bir mesajı var: En zayıf olanı avlayanlar hiçbir yerde güvende değiller. Çocukları bu tür iğrenç suçlardan korumak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz” dedi.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı‘ndan (Europol) yapılan açıklamada ise operasyonda elde edilen istihbaratın inceleneceği ve uluslararası düzeyde yeni tutuklamaların yapılacağı belirtildi. Europol,operasyon kapsamında, “Darknet”te (ana akım arama motorları ve tarayıcılarla ulaşılamayan yasadışı ve gizli internet ağı) Boystown ile bağlantılı çok sayıda pedofili sohbet sitesinin de kapatıldığını açıkladı.

Almanya son 10 yıldır, internetteki çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadele etmek için özel bir birim kurdu. Bu özel birimin çabaları sonucu, birçok çocuk istismarı içerikli platformu ortaya çıkarıldı. Bu birime her yıl on binlerce ihbar geliyor. Ülkede, geçen yıl, çocuk istismarına verilen hapis cezaları da ağırlaştırıldı.

2018 ve 2019 yılları arasında çocuk cinsel istismarının yüzde 65 arttığı Almanya’da geçen ay kabul edilen yasayla, çocuklara kötü muamele içeren suçların cezaları artırıldı. Almanya Parlamentosu’nda onaylanan yasayla, çocuk istismarı şüphelisi kişilere karşı otoritelerin yetkileri genişletildi ve çocuklara zarar veren suçlarda hapis cezasının süresi 15 yıla çıkarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.