Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raporu: “Sadece Ankara’ya değil AB’ye de uyarı var” – Nilgün Arısan ile söyleşi

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’ni (AB) Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini resmen askıya almaya çağırdığı raporu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’nın “kabul edilemez” olarak nitelediği rapor, “hukukun üstünlüğü ve temel haklarda yaşanan gerileme; tersine işletilen kurumsal reformlar; çatışmacı dış politika ve açık bir AB karşıtlığı söylemi” nedeniyle Türkiye’yi “AB vizyonundaki samimiyetini ve bağlılığını” sorgulamaya çağırırken, Brüksel’in Ankara’yla kurduğu “çıkar alışverişine dayalı ‘pozitif gündem’ ilişkisi”ni de eleştiriyor. Raporu ve AB-Türkiye ilişkilerine olası yansımalarını Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler