Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın sürecinde yardım almadan ayakta kalmaya çalışan eğlence sektörüne bağlı binlerce işletme iflas etti – Beşiktaş Esnaflar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Durmuş: “Bu hastalığın günah keçisi bizim sektör oldu”

Eğlence sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıldır hiçbir destek ve yardım almadan ayakta kalmaya çalışıyor. Salgının başından beri normalleşme adımları dışında kapalı kalan eğlence mekanlarından binlercesi iflas etti. Gece kulüpleri, barlar, birahaneler ve meyhanelerdeki durumu Beşiktaş Esnaflar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Durmuş ile konuştuk.

Salgının başından beri yani bir yıldır, hiçbir destek ve yardım almadan ayakta kalmaya çalışan işletmelerden 50 bini iflas etti ve dükkanlarını kapattı. Konuya ilişkin Medyascope’a konuşan Beşiktaş Esnaflar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Durmuş, “15 aydır bu esnaf kirasını nasıl ödüyor, nasıl geçiniyor, personeline nasıl bakıyor? Bunlar hiç sorulmadı, gündeme dahi alınmadı. Kapalı ve hiç iş yapmamış bir dükkandan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından ödeme bekleniyor. Şimdilik yine ertelendi. Bu artık önlem değil zulümdür” dedi.

Durmuş, “Esnafın hanesine 15 aydır tek kuruş para girmedi. Yükümüz her geçen gün daha çok artıyor. Toplumun yüzde 90’ı açık. Alışveriş merkezleri, otel restoranları açık. Bu hastalığın günah keçisi maalesef bizim sektör oldu” diye konuştu. 

Beşiktaş Esnaflar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Durmuş ile yaptığımız söyleşiyi buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.