Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden-Erdoğan görüşmesiden ne beklemeli? – Faruk Loğoğlu ve Suat Kınıklıoğlu ile söyleşi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Haziran’daki NATO liderler zirvesi sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile Brüksel’de bir araya gelerek yüz yüze görüşme yapacak. Erdoğan, geçen hafta ABD’li şirket yöneticileri ile yaptığı toplantıda bu görüşmenin “yeni dönemin habercisi” olacağına inandığını söylemişti. “Yeni dönem”den neler beklenebilir, eski Vaşington Büyükelçisi ve eski milletvekili Faruk Loğoğlu ve eski milletvekili ve araştırmacı Suat Kınıklıoğlu ile konuştuk. Loğoğlu görüşmede ikili ilişkileri düzlüğe çıkaracak bir sonuç alma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekerken, Kınıklıoğlu da iktidarın 2023 seçimlerine kadar ekonomiyi zora sokmayacak bir “normalleşme” için Vaşington’a bazı tavizler verebileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.