Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üsküdar Kaymakamlığı salgın gerekçesiyle Kadın Emeği Pazarı’nı yasakladı, pazarda satış yapacak kadınlar tepkili: “Yıl boyunca bu pazara hazırlanıyoruz, kararın hiçbir hukuki karşılığı yok”

İstanbul Gönüllüleri’nin bugün (7 Haziran) Üsküdar Meydanı’nda kurmayı planladığı Kadın Emeği Pazarı, Üsküdar Kaymakamlığı’nın koronavirüs salgınını neden göstererek gece yarısı aldığı karar ile yasaklandı. İstanbul Gönüllüleri bu gelişme üzerine “İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne (İBB) ait Üsküdar Meydanı’nda bugün başlayacak Kadın Emeği Pazarı etkinliğimiz, Üsküdar Kaymakamlığı’nın gece yarısı tebligatı ile İBB birimlerinin tüm çabasına rağmen engellenmiştir. İstanbullu emekçi kadınların ev ekonomilerine katkı sağlaması için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.  

“Hasta sayısı yüksek olduğu zaman yapılan pazar, şimdi niye yapılamıyor?”

Kadın Emeği Pazarı’nda ürün satan bir vatandaş, aşının olmadığı ve vaka sayısının fazla olduğu dönemde pazarı açtıklarını belirtti. Vatandaş, “Hasta sayısı yüksek olduğu zaman yapılan pazar, şimdi niye yapılamıyor? Bunun gerçek nedenini öğrenmek istiyorum” dedi.

“Alınan kararın hukuksal karşılığı yok”

Satış yapmaya gelen bir başka vatandaş ise karardan sabah haberdar olduğunu söyledi. Yıl boyunca Kadın Emeği Pazarı için hazırlandıklarını belirten vatandaş, “Yıl boyunca bu pazar için hazırlık yapıyoruz, alınan kararın hiçbir hukuksal karşılığı yok” diye konuştu.

İstanbul Gönüllüleri’nin düzenlediği Kadın Emeği Pazarı daha önce, 2-19 Mart 2021 tarihleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda kurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.