Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Christian Eriksen’den müjdeli haber geldi – Belçika, üç puanı üç gol ile aldı

E3tFXjXX0AwPerG.jpg

EURO 2020, dün (12 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nda Galler ile İsviçre, günün ilk maçında karşı karşıya geldi. Mücadelenin önemli bir bölümünü  Breel Embolo’nun golü ile önde götüren İsviçre, Kieffer Moore’un 74. dakikada attığı gole engel olamayarak Galler ile 1-1 berabere kaldı. B Grubu ilk maçında ise Danimarka ile Finlandiya karşılaştı. Ancak Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’in yaşadığı rahatsızlık, bu mücadelenin önüne geçti. Maçın 45. dakikasında bir anda yere yığılan 29 yaşındaki futbolcu, uzun süre kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Herkesi mutlu eden haber ise Danimarka Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyonun yaptığı açıklamada Christian Eriksen’in bilincinin açık olduğu kamuoyuna duyuruldu. Eriksen’den gelen iyi haber sonrası kaldığı yerden devam eden mücadelede Finlandiya, rakibini Joel Pohjanpalo’nun golü ile mağlup etmeyi başardı. Günün son maçında ise Belçika, Romelu Lukaku’nun iki gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada Rusya’yı 3-0 ile geçti. EURO 2020 heyecanı, bugün (13 Haziran) oynanacak Avusturya-Kuzey Makedonya, İngiltere-Hırvatistan ve Hollanda-Ukrayna karşılaşmaları ile devam edecek.

E3sLn2TXoAUp7nc.jpg

İsviçre, Galler önünde bir puana razı oldu

EURO 2020’de dünün (12 Haziran) ilk maçı, Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nda mücadele eden Galler ile İsviçre arasında oynandı. Grubun önemli ekiplerinden İsviçre, maçın başlama düdüğü ile oyun üstünlüğünü eline aldı fakat 15. dakikada kalesinde çok net bir pozisyona izin verdi. Galler’in genç yıldızı Daniel James’in sol kanattan açtığı ortaya iyi yükselen Kieffer Moore’un kafa vuruşunu tecrübeli kaleci Yann Sommer, harika bir refleks ile kornere çeldi. Bu dakikadan sonra oyunun tek hâkimi olan İsviçre, dakikalar 20’yi gösterdiğinde Fabian Schar ile mutlak gol şansını değerlendiremedi. Xherdan Shaqiri’nin kullandığı köşe vuruşunda top ile buluşan Schar’ın topuk vuruşu, Danny Ward’ın kurtarışı ile sonuçlandı. Vladimir Petkovic‘in öğrencileri, 27, 41 ve 45. dakikalarda ise Haris Seferovic ile yakaladığı pozisyonlardan eli boş döndü.

İlk yarıda aradığı golü bulamayan İsviçre, ikinci yarıya oldukça hızlı bir giriş yaptı. Breel Embolo önderliğinde Galler kalesini ablukaya alan Batı Avrupa temsilcisi, Leicester City’nin kalecisi Danny Ward’ı geçemedi. Ancak Embolo, dakikalar 49’u gösterdiğinde takımının aradığı golü kaydetmeyi başardı. Shaqiri’nin kullandığı köşe vuruşunda topa harika yükselen yıldız forvet, düzgün bir kafa vuruşuna imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Embolo, attığı golden 15 dakika sonra önemli bir gol fırsatını değerlendiremeyince İsviçre, maçı koparma fırsatını kaçırdı. Maç boyunca duran toplardan etkili olmaya çalışan Galler ise arzuladığı golü 73. dakikada buldu. Joe Morrell’un ortasında meşin yuvarlak ile buluşan Kieffer Moore, tıpkı Embolo gibi harika bir kafa vuruşu ile takımının golünü kaydetti. Son dakikalarda tüm hatları ile yüklenen İsviçre, skoru değiştirebilecek pozisyonlara girmesine rağmen galibiyet golünü bulamadı. Öne geçtiği karşılaşmada skoru korumayı başaramayan İsviçre, 16 Haziran Çarşamba günü İtalya ile kozlarını paylaşacak. A Grubu’ndaki diğer ekip Galler ise grubundaki ikinci maçında Türkiye ile karşılaşacak.

Galler-İsviçre karşılaşmasının özet görüntüleri:

Almanya’nın Borussia Mönchengladbach takımında forma giyen Breel Embolo, Galler-İsviçre maçının oyuncusu seçildi.

https://twitter.com/EURO2020/status/1403731313522262019?s=20

A Grubu’nda ilk hafta sonucunda puan durumu:

1) İtalya: 3

2) Galler: 1

3) İsviçre: 1

4) Türkiye: 0

6a591153a2214f789d71d93c3d2c4ab4.jpg
Christian Eriksen

Christian Eriksen’den müjdeli haber geldi

EURO 2020’de B Grubu, Kopenhag’da bulunan Parken Stadyumu’nda dün (13 Haziran) oynanan Danimarka-Finlandiya karşılaşması ile başladı. Turnuvaya büyük umutlarla gelen Danimarka, ilk 15 dakikalık bölümde önemli pozisyonlara girdi. Mücadelenin henüz yedinci dakikasında Jonas Wind, 15. dakikasında ise Pierre-Emile Höjbjerg ile gole çok yaklaşan Kuzey Avrupa temsilcisi, iki pozisyonda da Finlandiya’nın tecrübeli kalecisi Lukas Hradecky engelini geçemedi. İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Danimarka’da dakikalar 45’i gösterdiğinde Christian Eriksen, bir anda yerde kalarak herkesi çok korkuttu. Uzun süre kalp masajı yapılan 29 yaşındaki futbolcu, sedye ile soyunma odasına götürüldü. UEFA, Eriksen’in hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu açıkladı. Kısa süre sonra ise beklenen iyi haber geldi. Danimarka Futbol Federasyonu, Christian Eriksen’in bilincinin açık olduğunu açıklayarak yüreklere su serpti.

UEFA tarafından ertelenme kararı alındığı açıklanan karşılaşma, Eriksen’den gelen iyi haberler sonrası kaldığı yerden yeniden başladı. Finlandiya, yaşanan olayların ardından tüm stadyumun buz kestiği mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan ekip oldu. Maç boyu istediği pozisyonlara girmekte zorlanan Markku Kanerva’nın öğrencileri, mücadeledeki ilk pozisyonunda golü bulmayı başardı. Sol kanattan Jere Uronen’in ortasına iyi yükselen Joel Pohjanpalo, zor pozisyonda güzel bir kafa vuruşuna imza atarak 60. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole hızlı bir şekilde yanıt vermek isteyen ev sahibi, dakikalar 75’i gösterdiğinde Yussuf Poulsen’in ceza sahasında yerde kalması ile penaltı kazandı. Ancak Finlandiya kalecisi Lukas Hradecky, Höjbjerg’in penaltı vuruşunda gole izin vermedi. Mücadelenin son düdüğüne kadar rakip kalede gol arayan Danimarka, bu isteğinde başarılı olamadı ve EURO 2020’ye mağlubiyet ile başladı. Danimarka engelini 1-0’lık skor ile geçen Finlandiya ise Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihindeki ilk galibiyetini aldı. Grubuna galibiyet ile başlayan Finlandiya, 16 Haziran Çarşamba günü Rusya ile kozlarını paylaşacak. Danimarka ise grubunun ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak.

Danimarka-Finlandiya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Finlandiya maçında fenalaşan Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’in tedavisi sırasında takım arkadaşları, 29 yaşındaki futbolcunun etrafında kenetlendi.

https://twitter.com/trtspor/status/1403757731870302220?s=20

Christian Eriksen, sağlık görevlileri tarafından soyunma odasına götürüldü.

Christian Eriksen’in kız arkadaşı Sabrina Kvist Jensen, Danimarka Milli Takımı’nın kaptanı Simon Kjaer tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Finlandiya forması giyen futbolcular ve teknik heyet, Christian Eriksen’den gelen iyi haberler sonrası soyunma odasına dönen Danimarkalı futbolcuları ayakta alkışladı.

https://twitter.com/EURO2020/status/1403784820585644039?s=20

Danimarkalı ve Finlandiyalı taraftarlar, Christian Eriksen’e destek tezahüratlarında bulundu.

https://twitter.com/fotomac/status/1403773275365425153?s=20

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, Finlandiya Teknik Direktörü Markku Kanerva ve maçın skorunu belirleyen golü atan Joel Pohjanpalo, karşılaşmanın sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu:

https://twitter.com/trtspor/status/1403835753528922114?s=20

Christian Eriksen, Danimarka-Finlandiya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

E3tgSMwXEAI42JJ.jpg
Romelu Lukaku

Belçika, Rusya’yı farklı geçti

Belçika ile Rusya, günün kapanış maçında kozlarını paylaştı. Mücadeleye hızlı bir giriş yapan, “Kırmızı Şeytanlar” anlamına gelen ”Rode Duivels” lakaplı ekip, dakikalar 10’u gösterdiğinde Romelu Lukaku’nun golü ile öne geçti. Timothy Castagne’nin ceza sahasına gönderdiği top ile pozisyona giren yıldız forvet, yerden yaptığı vuruş ile takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da ataklarına ara vermeden devam eden Belçika, 34. dakikada Thomas Meunier’in golü ile iyice rahatladı. Thorgan Hazard’ın orta-şut karışımı vuruşunda meşin yuvarlağı güçlükle çelen Anton Shunin, adeta Meunier’e asist yaptı. Kaleciden dönen topu rahatlıkla filelere gönderen 29 yaşındaki futbolcu, aradaki farkı ikiye çıkardı. Meunier’in bu golü, ilk yarının da skorunu belirledi.

Soyunma odasına 2-0 geride giden Rusya, kötü oyununa ikinci yarıda da devam etti. Maç boyunca oyunun kontrolünü tamamen elinde tutmayı başaran Belçika, dakikalar 88’i gösterdiğinde Meunier-Lukaku ortaklığı ile bir gol daha buldu. Meunier’in harika pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Lukaku, skoru 3-0’a getirerek mücadelenin sonucunu tahin etti. Grubuna galibiyet ile başlayan Belçika, 16 Haziran Çarşamba günü Danimarka ile kozlarını paylaşacak. Rusya ise grubunun ikinci maçında Finlandiya ile karşılaşacak.

Belçika-Rusya karşılaşmasının özet görüntüleri

https://twitter.com/trtspor/status/1403833236791386112?s=20

Rusya’ya attığı iki gol ile maçın yıldızı olan Romelu Lukaku, karşılaşma sonrası şunları söyledi: ”Bugün benim için oynamak zordu çünkü aklım Eriksen’deydi. Çok ağladım, çok korktum. Umarım sağlığı yerindedir, bu performansımı ona adıyorum.”

İtalya’nın Inter takımında forma giyen Romelu Lukaku, Belçika-Rusya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

B Grubu’nda birinci hafta sonucunda puan durumu:

1) Belçika: 3

2) Finlandiya: 3

3) Danimarka: 0

4) Rusya: 0

harry-kane-england-panama-world-cup-2018_1ldwpg7nssrxl1rddjy5s31r7x.jpg
Harry Kane

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

EURO 2020, bugün (13 Haziran) oynanacak üç karşılaşma ile devam edecek. C Grubu’nda yer alan Avusturya ile Kuzey Makedonya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşacak. C Grubu’nun diğer maçında ise Hollanda, Türkiye saati ile 22.00’de Ukrayna karşısına çıkacak. D Grubu da Türkiye saati ile 16.00’da başlayacak İngiltere-Hırvatistan karşılaşması ile EURO 2020’ye ”merhaba” diyecek.

C Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

D Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.